Keşan Yeşilköy

Keşan Yeşilköy

Yeşilköy haberleri, Keşan Yeşilköy güncel son dakika gelişmeleri, Yeşilköy ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Keşan Köyleri arasında yer alan Yeşilköyde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Keşan Yeşilköy düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yeşilköy son dakika gelişmeleri, Yeşilköye özgü yemekler, Keşan Yeşilköy tarihi, Yeşilköy nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yeşilköye ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yeşilköy, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeşilköy Resimleri ve Yeşilköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Edirne Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Edirne Hava Durumu? Edirne Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Edirneli iseniz  Edirne Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Edirneli Ünlüler arasında Keşan Yeşilköyde doğan biri var mı? Keşan Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yeşilköy, Edirne ilinin Keşan ilçesine bağlı bir köydür.

Eskiden Karatepe köyü olarak bilinen köyün ismi daha sonraları 1960'lı yıllarda Yeşilköy olarak değiştirilmiştir. Köy halkı mübadele sırasında Yunanistan'ın Selanik ili Drama ilçesi civarlarından Edirne'nin Keşan ilçesine 20 km mesafedeki eski bir Rum köyünü yeniden düzenleyerek ve hatta bazı Rum binalarını restore ederek kullanmaya ve orada yaşamaya başlamışlardır.

Köy, Edirne ili'ne 129, Keşan ilçesine 22 km uzaklıktadır.

Köy yerleşimi Hızır İlyas Tepesi'nin Güney yamacına kurulmuş olup Saros Körfezi'ne 11 km uzaklıktadır. Saros Körfezi'ne yakınlığı ve orman ile iç içe olmasından yazlıkçıların ilgi odağı olmaktadır. 

Köyün iklimi, Trakya karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

Köyde yapılan ve Trakya'ya özgü olarak bilinen birkaç yemek türü bulunur. Bunlar; kaçamak (mısır unuyla yapılan üzerine tereyağı ve peynir parçalarının gezdirilmesiyle mükemmel bir tat alan yemek), borani (közde biber, yoğurt ve bazı baharatlarla yapılan yemek), peynir helvası (tuzsuz peynir, irmik, yumurta, tereyağı, şeker ve suyla yapılan meşhur olan bir tatlı türü) gibi yemeklerdir.

3000 dönüm arazide halk çiftçilik ve hayvancılıkla uğraşmaktadır. Köyde, tüm Trakya bölgesinde olduğu gibi daha yoğun olmak üzere ayçiçeği ve buğday üretimi yapılmaktadır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır. fakat taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum