Kişisel Bilgileriniz Çalınmış Olabilir? Nasıl Mı?

Kişisel Bilgileriniz Çalınmış Olabilir? Nasıl Mı?

Samsung, kullanıcılarının bilgilerinin çalındığına dair iddiaları kabul etti. Samsung'un teknik hatası yüzünden yüzlerce Samsung kullanıcısının kişisel bilgileri açığa çıktı.

Samsung Knox ile kullanıcılarına güvenilir bir platform vadediyor. Fakat böylesine güvenilir bir çözümün yapımcısı olan Samsung, maalesef kullanıcı bilgilerinin sızdırılmasına engel olamadı.

Samsung, bir güvenlik açığı sonucunda Samsung kullanıcılarının bilgilerinin açığa çıktığını duyurdu. Samsung'a göre söz konusu güvenlik açığı teknik bir hata sonucu meydana geldi ve 150'ye yakın kişi etkilendi. Şirketten açık sonucunda 150 kadar kişinin kişisel bilgileri sızdırılmış olabilir açıklaması yapıldı. Başka bir Samsung yetkilisi ise konu hakkında daha fazla detay verdi.

Samsung yetkilisine göre söz konusu teknik hata yüzünden ufak çapta Samsung kullanıcısının, diğer kullanıcıların kişisel bilgilerine erişebildi. Fakat yine yetkiliye göre panik yapmaya gerek yok. Zira, Samsung hatanın farkına vardığı anda hata giderilene kadar mağazaya girişleri kapattı. Ancak Samsung'un hatasını fark edene kadar siber korsanlar kişisel bilgileri ele geçirmiş olabileceğine dair kuvvetli iddialar var.

Öte yandan Samsung geçtiğimiz hafta esrarengiz 1 bildirimi ile gündeme gelmişti. Mobil Cihazımı Bul uygulaması üzerinden Samsung dünya çapındaki tüm galaxy cihazlara sadece 1 yazan bir bildirim yollamıştı. Bu durum kullanıcıları oldukça endişelendirmişti. Bazı Samsung kullanıcılarının iddiaları hem Mobil Cihazımı Bul hatasının hem de söz konusu güvenlik açığının tesadüf olamayacağı yönünde. Ancak yine de Samsung tarafından gerekli önlemler alınmış durumda.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.