Kızıltepe Aşağıazıklı Köyü

Kızıltepe Aşağıazıklı Köyü

Aşağıazıklı Köyü haberleri, Kızıltepe Aşağıazıklı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Aşağıazıklı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Aşağıazıklı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Aşağıazıklı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Aşağıazıklı köyü son dakika gelişmeleri, Aşağıazıklı köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Aşağıazıklı köyünün tarihi, Aşağıazıklı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Aşağıazıklı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Aşağıazıklı , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Aşağıazıklı köyü resimleri ve Aşağıazıklı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Aşağıazıklı Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Aşağıazıklı, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.Yaklaşık 220 yıl önce, insanları doyuran ve kİmseyİ aç açıkta bırakmayan insanlar olduğu için Azıklı adını almiştır. 2012 yılın da halende devam ediyor.yakın çevrelerdeki köyler köy için yiğitlerin mahallesi demektedir mahallenin muhtarı : bedrettin seyfetinoğludur mahallede muhtarlık seçimi yapılmamakta tamamen veraset sistemi geçerlidir. mahallede bir ilkokul olmasına rağmen doğru dürüst eğitim olmamaktadırMahallenin her Anadolu'nun her mahallesinde olduğu gibi misafir perverler bölgeye hemis (et kavurması)yemekleri vardır.Mardin il merkezine 18 km, Kızıltepe ilçesine 12 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak [[kanalizasyon vardır[PTT]] şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum