Kızıltepe Bağrıbütün Köyü

Kızıltepe Bağrıbütün Köyü

Bağrıbütün Köyü haberleri, Kızıltepe Bağrıbütün köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bağrıbütün köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Bağrıbütün köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Bağrıbütün köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bağrıbütün köyü son dakika gelişmeleri, Bağrıbütün köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Bağrıbütün köyünün tarihi, Bağrıbütün köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bağrıbütün köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bağrıbütün , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bağrıbütün köyü resimleri ve Bağrıbütün köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Bağrıbütün Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bağrıbütün, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.

Mahallenin adı 1925'te Geremia olarak kabul edilmiş, daha sonra Demira (Dêmîra) ismi ile değiştirilmiştir.Mahallenin Kürtçe ismi Demira'dır. 1950'li yıllarda içinde karakolu, ilkokulu, 2 tane köy kahvesi, değirmeni bakkalı olan ve içinde yaklaşık olarak 450 hane bulunan bir nahiye idi. Kıraç toprakların arasında adeta yeşil bir vadiyi andıran güzelikleri, buz gibi akan kaynak suları ile ün yapan bu güzel köy 1990 lardan sonra büyük bir göç yaşadı. Sahipsiz kalan bağlar, bahçeler ve meralar yerini kuru bakımsız ve bej rengi bir görünüme bıraktı. Şu an mahallede yaşayan aile sayısı 15'i geçmez.

15. yüzyılda İran'dan kaçan Türklerin bir bölümü buraya yerleşmiş ve İran'daki köylerin ismini buraya da vermişler.Yine İran Azerbaycanından gelen MEŞKİNLİ AVŞARLARI da kürtçe konuşmaktadırlar. Şu an bile İran'da Demirali adında bir köy olduğu söylenmektedir. Demira ismi İran'ın Erdebil bölgesinde Demiraşehr'den gelmektedir.[kaynak Osmanlı Erdebil-Tebriz Avşarları İskanları 1834] Türkiyeye göç eden bu insanlar nerden geldikleri unutulmasın diye kendinlerine ya Meşkinli (Mejdinli) ya da Demiralı demiştir. Mardin'e gidenler kürtçe konuşmaktadırlar. Iğdır Tuzluca Üçkaya mahallesine gidenler ise Azeri Türkü olarak kalmıştır.

MEŞKİNLİ AVŞAR TÜRKMENLERİ kültür gelenek ve görenekleri yaşanmaktadır.

Mahallenin yerel yemeği sac kavurmasıdır.Mardin il merkezine 70 km, Kızıltepe ilçesine 40 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır, kanalizasyon şebekesi yoktur. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı vardır ancak sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfaltolup mahallede elektrik ve telefon şebekesi vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.