Kızıltepe Bektaş Köyü

Kızıltepe Bektaş Köyü

Bektaş Köyü haberleri, Kızıltepe Bektaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Bektaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Bektaş köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Bektaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Bektaş köyü son dakika gelişmeleri, Bektaş köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Bektaş köyünün tarihi, Bektaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Bektaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Bektaş , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Bektaş köyü resimleri ve Bektaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Bektaş Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Bektaş, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin tarihini Arşt.yazr. ALTAN TAN kendi kitabında anlatmıştır..DIRBASİ AŞİRETİNİN Ağrı'nın TUTAK İLÇESİ'den geldiği aşiretin ilk liderinin adının DIRBAS olduğu..söylenmektedir şu anda MARDİN/ KIZILTEPE ilçesinin güney batısında yer almaktadır..ilçeye 15 km uzaklıktadır..şu andaki köy muhtarı ve aşiret reisi ibrahim yiğit'dir..dırbasi aşireti marninin en büyük ve köklü aşiretlerinin arasında yer almaktadır.Mardin il merkezine 45 km, Kızıltepe ilçesine 15 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır kullanılmaktadır. yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi vardir yeni yeni kulanmaya başlıyacakdır. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum