Kızıltepe Büyükboğaziye Köyü

Kızıltepe Büyükboğaziye Köyü

Büyükboğaziye Köyü haberleri, Kızıltepe Büyükboğaziye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükboğaziye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Büyükboğaziye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Büyükboğaziye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükboğaziye köyü son dakika gelişmeleri, Büyükboğaziye köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Büyükboğaziye köyünün tarihi, Büyükboğaziye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükboğaziye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükboğaziye , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükboğaziye köyü resimleri ve Büyükboğaziye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Büyükboğaziye Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükboğaziye, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.Büyükboğaziye Köyü İlk okulu 1959-1960 Eğitim öğretim yılında açılmıştır. İlk Öğretmen Ergani İlçesinden Şükrü Bey'dir.1959 da 8 öğrenciyle tedrisata başlanmıştır. 1963 Yılında 18 öğrenci mevcudu vardı. 1961 Yılında ilk defa kız öğrenci kaydı yapıldı. Okulun ilk öğrencileri: Süleyman Çiftçi-Süleyman Tutuş-Mehmet Siraç sincar- Şehmus Karaboğa (Amuarban Mahalleninden)-Abdürrazzak Bozdağ-Mehmet Efe-Abdülhadi Öztürk-Mehmet Hadi, Nezir Adıbelli (Yarımca Mahalleninden)di. İlk kaydettiğim kız öğrencilerim:Ahmet Çiftçinin kızı Cemile Çiftçi- Molla Ali'nin kızı, Mehmet Memiş'in kızı idi..!Mardin il merkezine 70 km, Kızıltepe ilçesine 40 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede, ilköğretim okulu vardır.Mahallenin içme suyu şebekesi vardır. kanalizasyon şebekesi vardır. PTTşubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yeni faaliyete girdi. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır. mahallede son yıllarda hızlı gelişmeler kaydedilmiştir.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.