Kızıltepe Büyükdere Köyü

Kızıltepe Büyükdere Köyü

Büyükdere Köyü haberleri, Kızıltepe Büyükdere köyü güncel son dakika gelişmeleri, Büyükdere köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Büyükdere köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kızıltepe Büyükdere köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Büyükdere köyü son dakika gelişmeleri, Büyükdere köyüne özgü yemekler, Kızıltepe Büyükdere köyünün tarihi, Büyükdere köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Büyükdere köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Büyükdere , Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Büyükdere köyü resimleri ve Büyükdere köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kızıltepe Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Kızıltepe Mardin Arası Kaç Km? Kızıltepe Hava Durumu? Kızıltepe Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Kızıltepe Büyükdere Köyünde doğan biri var mı? Kızıltepe Doğumlu Ünlüler Kimler?

Büyükdere, Mardin ilinin Kızıltepe ilçesine bağlı bir mahalledir.Mardin il merkezine 50 km, Kızıltepe ilçesine 20 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi organik tarım ve iyi tarım çalışmaları var mahallede AŞT tarım ltd şti ne ait sera ve organik tarım alanları bulunmaktadır ve hayvancılığa dayalıdır.koyde kast sistemi vardır.mahallenin tek eğitimli genci Abdurrahman bey olup istanbula beyin göçü yapmıştır.Koyde pamuk ,misir ve az da olsa uzum yetistirilir.Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur ama sağlık evi Vardır Ama Faliyette Değildir. Mahalleye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.