KKTC erkek güzeli ve ünlülerin fitness eğitmeni Sami Hamidi, Kayseri’de

KKTC erkek güzeli ve ünlülerin fitness eğitmeni Sami Hamidi, Kayseri’de

2010 yılında gerçekleştirilen "Bay Kuzey Kıbrıs" adlı erkek güzellik yarışmasının birincisi ve ünlülerin fitness eğitmeni Sami Hamidi, Kayseri'de...

2010 yılında gerçekleştirilen "Bay Kuzey Kıbrıs" adlı erkek güzellik yarışmasının birincisi ve ünlülerin fitness eğitmeni Sami Hamidi, Kayseri'de katıldığı bir spor merkezi açılışında fitness sporunun yalnızca kültürsüz kişilerce yapıldığı algısını değiştireceklerini söyledi.

Sami Hamidi Kayseri'de bir spor merkezi açılışına katıldı. Söyleşi öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan genç sporcu, Kıbrıs'ta da Türkiye'de de fitness sporunun kültürsüz kişilerce yapıldığına dair yanlış bir algı olduğunu dile getirdi. Yaptıkları çalışmalarla söz konusu algıyı değiştirmek için uğraş verdiklerini belirten Sami Hamidi, "Bu sporun genelde kültürsüz kişilerce yapıldığı ya da bu sporu yapanların yalnızca tavuk, pilav ile beslendiği, motivasyonu ve enerjisi düşük kişilerin bu işle ilgilendiği bir algı söz konusu. Ben de çalışmalarımda bu sporun aslında böyle olmadığını, sosyal hayattan kopuk olmadığımızı, pozitif, eğitimli kişilerin de bu sporu yaptıklarını ve insanlara bu konularda yol gösterdiklerini en iyi şekilde aktarmaya çalışıyorum. Çok kısa bir sürede vücut geliştirmeye dair algının değişeceğini düşünüyorum" dedi.

Kıbrıs ile Türkiye arasında fitness sporuna yaklaşım açısından tek farkın, KKTC'nin bir ada ülkesi olmasından kaynaklandığını kaydeden Sami Hamidi, "Kıbrıs bir ada ülkesi olduğu için havalar oldukça sıcak ve insanların kendi vücudunu gösterme isteği daha yüksek. O yüzden bu spora olan ilgi daha fazla. Ancak Türkiye'de yalnızca yüzde 1 oranında spor yapan bir kitlenin olduğunu biliyoruz. Son zamanlarda bu kitlenin ciddi bir şekilde arttığını gözlemliyoruz. Bundan sonraki süreçte daha da artacağına inanıyorum" diye konuştu.

Ünlülerle projeler devam ediyor

Soner Sarıkabadayı ve Elif Sağlamyürek gibi ünlülerle çalışmalarının devam ettiğini söyleyen genç sporcu, şu anda gizli tuttukları ancak yakın zamanda açıklayacakları farklı projelerinin olduğunu da ifade etti.

"Farklı beslenmeye gerek yok, doğal olanı yesinler"

Sami Hamidi, son olarak fitness sporuna başlamak isteyenlere şu önerilerde bulundu:

"Bu spora başlayanların ya da başlayacak olanların farklı besleneceklerini düşünmelerine gerek yok. Doğanın verdiği gıdaları en saf ve en temiz şekilde tüketmek bu spora başlamak isteyenler için yol gösterici olacaktır. Kalori ya da protein hesaplamalarını düşünmelerine gerek yok. Sağlıklı yaşam denildiğinde akla gelen besinlerin işlenmemiş olanlarını hayatlarına dahil etmeye çalışmaları, bir numaralı kuralları olmalıdır."

"Fitness spordan ziyade bir sanat dalı"

"Vücut geliştirme görselliğe dayalı bir spordan ziyade sanat dalıdır, ben böyle tanımlıyorum. İlle de vücut geliştirme sporu yapılacak diye bir şey yok. Sporun her türlüsü yaşam kalitemizi yükseltecek bir etkendir. Hayatınıza sporu her şekilde dahil edin. İşlenmiş gıdadan uzak durarak, mutlu, pozitif, enerji dolu kişiler olun, bu sizin elinizdedir."

KKTC erkek güzeli ve ünlülerin fitness eğitmeni Sami Hamidi, Kayseri’de

KKTC erkek güzeli ve ünlülerin fitness eğitmeni Sami Hamidi, Kayseri’de

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.