Kmtso’dan Başbakan Yardımcısı Kaynak’a Ziyaret

Kmtso’dan Başbakan Yardımcısı Kaynak’a Ziyaret

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, "Kahramanmaraş'ın 5084 Sayılı Teşvik Yasasında ortaya koyduğu olağanüstü başarı...

Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, "Kahramanmaraş'ın 5084 Sayılı Teşvik Yasasında ortaya koyduğu olağanüstü başarı ortadadır. Benzer kapsamda bir teşvik sistemi ile Kahramanmaraş yatırım, istihdam ve ihracat başarısından çok daha fazlasını gerçekleştirecektir" dedi.

KMTSO Başkanı Zabun, başkan yardımcıları Kadir Gülkesen, Mehmet Akif Gölcü, yönetim kurulu üyeleri Mehmet Beşen, Sıddık Ciğer, Hüseyin Özdal, Fürkan Bayazıt, Ertuğrul Tanrıverdi, Sıddık İnalbars ve M.Fevzi Gerger ile Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak'ı makamında ziyaret ederek, Kahramanmaraş'ın sorunlarını ve çözüm önerilerini anlatan bir rapor sundu.

Kahramanmaraş'ın 5084 Sayılı Teşvik Yasası ile adeta tarih yazdığını belirten Zabun, "Türkiye'nin büyüyebilmesi, cari açık ve işsizlik gibi ekonomik sorunlara ve bunun yanında sosyo-politik meselelere çözüm üretebilmesi, nitelikli üretim ve ihracat yapısının oluşturulması için güçlü ve yeni teşvik politikalarının geliştirilmesi gerekmektedir" dedi.

Tekstil sektörünün önemini her fırsatta yineleyen Zabun, "26 milyar dolar ihracatı ile lokomotif sektör olan tekstil, perakende ve inşaat gibi sektörlerden sonra, Türk imalat sektörü içerisinde en büyük istihdama sahiptir. Metal mutfak eşyalarının yüzde 70'i Kahramanmaraş'ta üretilmektedir. İhraç birim fiyatı 8-10 dolar düzeyinde bulunan metal mutfak eşyalarının sektörünün ana sektörü olan zücaciye sektörünün yatırım teşvik sistemi içerisinde stratejik yatırımlar kapsamına alınması yatırımı ve ihracatı büyük ölçüde artıracaktır. Sanayi yatırımlarının artırılması ve organize sanayi bölgelerinin çoğaltılması bakımından orman vasfını kaybetmiş, belli bir büyüklüğe sahip arazilerin organize sanayi bölgelerine açılabilmesi, hazine arazisi sorunu yaşayan birçok bölgemizde ciddi bir sanayileşme potansiyelini harekete geçirecektir. Ordu ilinden başlayıp Sivas'ın içinden geçen Osmaniye ile Adana sınırlarına ulaşan bu yolun 2017 yılının sonunda tamamlanması hedeflenmektedir. 2. Abdülhamid zamanında projesi çizilen bu yol Karadeniz ve Akdeniz'i birbirine bağlayarak kuzey-güney hattının aktif hale gelmesini sağlayacaktır" diye konuştu.

Veysi Kaynak ise, Kahramanmaraş'ın her şeyin en iyisini hak ettiğini belirterek, yapılan tüm çalışmalara destek olacağını belirtti. Yatırımların hız kesmeden devam ettiği bir ortamda teşvik sistemleri ile çarkları 2 katı döndürmek istediklerini belirten Kaynak, "15 Temmuz'dan sonra yeni başarı hikayeleri yazmak için çalışma başlattık. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın önderliğinde yeni teşvik paketi açıklamaları yaptık. Bundan sonrada gereken ne ise yapılacak. Özellikle Kahramanmaraş gibi üreten şehirlerde yapılan projelerin hepsine destek verilecek" dedi.

Kmtso’dan Başbakan Yardımcısı Kaynak’a Ziyaret

Kmtso’dan Başbakan Yardımcısı Kaynak’a Ziyaret

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.