Koca : “gazze’de Planladığımız Hizmetleri Hayata Geçirebildiğimizi Söyleyemiyorum”

Koca : “gazze’de Planladığımız Hizmetleri Hayata Geçirebildiğimizi Söyleyemiyorum”

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, mecliste yaptığı konuşmada yoğun temaslara rağmen Gazze’ye yardım konusunda planladıkları hizmetleri hayata geçiremediklerini söyledi. Bakan Koca, mecliste şu konuşmayı yaptı, “Biliyorsunuz, geçtiğimiz...

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Gazze’ye sağlık yardımı için Ürdün Sağlık Bakanı Firas İbrahim Al-Hawari ile bir istişare yaptığını söyledi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, mecliste yaptığı konuşmada yoğun temaslara rağmen Gazze’ye yardım konusunda planladıkları hizmetleri hayata geçiremediklerini söyledi.

Bakan Koca, mecliste şu konuşmayı yaptı, “Biliyorsunuz, geçtiğimiz hafta AL-Ahli Aran Hastanesine, sonra da Türkiye Dostluk Hastanesine saldırı düzenlendi. Filistin’de yaşananların insanlıkla, medeniyet değerleriyle açıklanır yanı yoktur. Bu saldırıları “insan vicdanında bir yıkım” olarak değerlendiriyorum. Acımasız ve işgalci İsrail güçlerinin yanı sıra bu saldırılara arka çıkanların da tamamı iyilik, ahlak, insanlık, insaf, insanlığa saygı mefhumlarını hayatlarından tamamen çıkarmış olmalılar. Bakanlığımız yetkilileri ve uzman doktorlardan oluşan 20 kişilik bir heyet, ilaç ve tıbbi malzeme ile 22 Ekim Pazar günü Cumhurbaşkanlığına ait özel bir uçakla Mısır’a giderek, çalışmalarına başladı. Yoğun temaslarımıza rağmen, planladığımız hizmetleri, hayata geçirebildiğimizi söyleyemiyorum. Beklediğimiz şartlar oluşur oluşmaz gereken her şeyi yapabilecek şekilde hazırlanmış durumdayız” (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.