Kocaali Lahna Köyü

Kocaali Lahna Köyü

Lahna Köyü haberleri, Kocaali Lahna köyü güncel son dakika gelişmeleri, Lahna köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Lahna köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kocaali Lahna köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Lahna köyü son dakika gelişmeleri, Lahna köyüne özgü yemekler, Kocaali Lahna köyünün tarihi, Lahna köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Lahna köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Lahna , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Lahna köyü resimleri ve Lahna köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kocaali Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kocaali Sakarya Arası Kaç Km? Kocaali Hava Durumu? Kocaali Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Kocaali Lahna Köyünde doğan biri var mı? Kocaali Doğumlu Ünlüler Kimler?

LAHNA  KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Lahna , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahalle 6360 sayılı kanunla kapatılan Ortaköy belediyesinin mahalleleri ile Gümüşoluk ve Çobansayfant köylerinin birleştirilmesi ile oluşturulmuştur.Ortaköy Beldesinin bucak adı Lahna'dır. Beldenin eski adı halkın karalahana (pancar-mancar) bitkisini ve yemeğini sevdiği için olduğu sanılıyor.

Ortaköy belediyesi Büyük Melen Projesi için yapılacak barajın suları altında kalacağı için taşınma kararı alınmıştı. Beldelerini yaşatmaya çalışan halk komşu Gümüşoluk mahallesi ile birleşme faaliyetlerine girişmiştir. Gümüşoluk mahallesinde yapılan halkoylamasıyla köy Ortaköy'e mahalle olarak bağlandı.

6360 sayılı kanunla kapatılan Ortaköy belediyesinden sonra Lahna mahallesi, eski Ortaköy beldesinin; Tangaz, Cuma, Merkez mahalleleri, eski Gümüşoluk (Bolazar) mahallesi ve eski Çobansayvant mahallesi birleştirilerek kuruldu.Lahna mahallesi Kocaali'ye 10, Sakarya merkeze 80 km uzaklıktadır.

2014 yılı sayımlarına göre nüfusu 2.017'dir.

Mahallede ilkokul vardır, ortaokulu vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.