Kocaali Selâhiye Köyü

Kocaali Selâhiye Köyü

Selâhiye Köyü haberleri, Kocaali Selâhiye köyü güncel son dakika gelişmeleri, Selâhiye köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Selâhiye köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kocaali Selâhiye köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Selâhiye köyü son dakika gelişmeleri, Selâhiye köyüne özgü yemekler, Kocaali Selâhiye köyünün tarihi, Selâhiye köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Selâhiye köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Selâhiye , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz marmara bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Selâhiye köyü resimleri ve Selâhiye köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Kocaali Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kocaali Sakarya Arası Kaç Km? Kocaali Hava Durumu? Kocaali Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Kocaali Selâhiye Köyünde doğan biri var mı? Kocaali Doğumlu Ünlüler Kimler?

SELAHİYE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Selâhiye , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir mahalledir. 

12/11/2012 tarihli yeni büyük şehir kanunu ile köy iken Kocaali ilçesine bağı mahalle yapılmıştır.Köy 93 harbinden sonra Anadoluya göçen Abhazyalılar tarafından kurulmuştur.İlk geldiklerinde sahildeki Caferiye mahallesine yerleşen mülteciler bugünkü Selahiye mahallesinin çevresini mera olarak kullanmışlardır.Küçükbaş hayvancılığın yapıldığı o günlerde her gün köye gidip-gelmeyi önlemek için buraya kışla yapılmıştır.Daha sonra üç ailenin buraya yerleşmesiyle sürekli iskan başlamıştır.

1950'li yıllardan sonra Doğu Karadenizden başlayan göç dalgasıyla köye yeni sakinler katılmıştır. Bu gün mahallede Abhazyalılar, Hemşinliler, Oflular, Giresunlular ve Ordulular mahalleler oluşturmuştur.

Mahallenin ilk adı Kobaşlar'dır. 1980 darbesinden sonra doğuda Kürtçe ve Ermenice isimlerin değiştirildiği zamanlarda Kobaşlar'ın adı da Selahiye olarak düzenlenmiştir.Sakarya il merkezine 70 km, Kocaali ilçesine 5 km uzaklıktadır. Mahallenin genel görünümü fazla yüksek olmayan,parçalanmış bir arazi şeklindedir.En yüksek yeri 225 m ile Selahiye tepesidir.Gölgelik tepe 222m, Deniz tepesi 205m ile mahallenin yüksek yerleri arasındadr. Eğimin hafiflediği Erenler, Kiraztarla, Yanıkorman sırtları haricinde mahallede düzlük alan yoktur.

Mahallenin içinden doğan ve bir müddet köy içinden akan Akpınar deresi araziyi derince yarmıştır.Dere daha sonra Melen Çayına karışarak Karadenize ulaşır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.