Kocaali Yenimahalle Köyü

Kocaali Yenimahalle Köyü

Yenimahalle Köyü haberleri, Kocaali Yenimahalle köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yenimahalle köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sakarya Köyleri Arasında yer alan Yenimahalle köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Kocaali Yenimahalle köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yenimahalle köyü son dakika gelişmeleri, Yenimahalle köyüne özgü yemekler, Kocaali Yenimahalle köyünün tarihi, Yenimahalle köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yenimahalle köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

9Kocaali Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Marmara yöresine özgü haber kanalı var mı? Kocaali Sakarya Arası Kaç Km? Kocaali Hava Durumu? Kocaali Köyleri ve Sakarya Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sakaryalı iseniz Sakarya Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sakaryalı Ünlüler arasında Kocaali Yenimahalle Köyünde doğan biri var mı? Kocaali Doğumlu Ünlüler Kimler?

YENİMAHALLE KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yenimahalle , Sakarya ilinin Kocaali ilçesine bağlı bir mahalledir. 

Mahallenin eski adı Cedit mahallesidir.

Mahallede Karadeniz örf ve adetleri hakimdir.

Mahalle merkezinin yüksekliği 50–60 m olsa da, 100 metreyi aşan yerleri de vardır. Sırt üzerinde kurulmuş olan Kocaali'nin Gökdağına doğru yükselen kısmında yer alır. Mahallenin Karşı mahalle ile sınırını, bir bölümü ıslah edilen Karşımahalle deresi çizer[1].

Kuzeyinde Merkez mahallesi, doğusunda Hızar mahalle, batısında Karşı mahalle yer alır.

Mahallede Osman Salihoğlu ilkokulu bulunur[2]. Mahallenin güney kısmından Melen nehri projesi boru hattı geçer. İlçede, çarşamba günleri, mahallede bulunan kapalı pazar yerinde mahalli pazar kurulur.

Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ve kanalizasyon şebekesi vardır. Mahallede Aile sağlık merkezi bulunmaktadır. İlçenin eski hastahanesi mahallede bulunur ve günümüzde aile sağlık merkezi olarak kullanılır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.