Kocaeli Eseler Köyü

Kocaeli Eseler Köyü

Eseler, Kocaeli ilinin İzmit ilçesine bağlı bir köydür. Kocaeli ilinin İzmit ilçesine 10 km uzaklıktadır. Köyün iklimi, Marmara iklimi etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyün ilk ismi, Hacı Mahmud Çiftliği'dir. 1998 yılına kadar köy tabelası Hacı Mahmut Çiftliği olarak geçer. Bu tarihten sonra köy isim değiştirir ve ismi Eseler olur. Köyün bir çıkışı Solaklar köyüne ve diger çıkışı ise Bayraktar köyüne açılmaktadır.

Köyün İzmit merkezine yakın olmasından dolayı gelenek ve görenekler de merkez ile aynıdır. Sadece kaz bayramı olarak bilinen bir ziyafet şenliği yapılır. Yılbaşından 15 gün önce yapılan ziyafet şenliğinde toprak fırınlarda kazların içleri doldurularak tüm köy halkı yakınları ile birlikte nefis ziyafet çeker.Ve mancarlı bidesi vardır toprakfırınlarda ekmek yapılmadan once yapılır.

Köyde ilköğretim okulu yoktur. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik,sabit telefon ve internet bağlantısı vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.