Kolay Kurabiye Tarifi

Kolay Kurabiye Tarifi

Halk arasında çatlak kurabiye olarak bilinen üzümlü, çikolatalı ve kakaolu olarak yapılabilen yapımı en kolay kurabiye tarifini sizler için hazırladık.

Evinize misafir geliyor, stres yaptınız sonra öğrendiniz ki evlerinde yemek yemişler ve sadece çaya geleceklerini belirttiler. Hemen yüzünüz gülümsemeye başladı ve rahat bir nefes aldınız. Bu kadar kısa zamanda özel yemek tarifi almak ve yemek yapmak zor olsa gerek. Çayın yanına kolay kurabiye yapmaya karar verdiniz ve kurabiye tarifi kolay olsun istiyorsunuz.  İşte size kolay kurabiye tarifi...

MALZEMELER

5 Su bardağı buğday nişastası
5 yumurta sarısı
1 su bardağı pudra şekeri
250 gr tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya

YAPILIŞI

Oda sıcaklığında erimiş tereyağını ve 1 su bardağı pudra şekerini bir kaba alıp yoğuruyoruz,daha sonra diğer kalan malzemeleri ekliyoruz ve orta yumuşaklıkta bir hamur elde ediyoruz.

Yoğurduk ve birbirini tutan şekil verebileceğimiz bir hamur elde etmiş olduk. Hamura şekil verme zamanı geldi ancak kurabiyenizi çeşitlendirmek istiyorsanız hamurunuzu video da olduğu gibi parçalara bölüp üzümlü , çikolatalı yapabilirsiniz. Ben sade çatlak kurabiye, üzümlü kurabiye  ve çikolatalı kurabiye olarak yaptım. Kakaolu çatlak kurabiye ve çikolatalı çatlak kurabiye yapmak isterseniz hamurunuzun bir kısmına kakao,bir kısmına da çikolata ekleyip yoğurabilirsiniz.

Sade olan için hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parça koparıp yuvarlıyoruz ve yağlı kağıt serdiğimz tepsimize diziyoruz. Bölmüş olduğumuz hamurumuzun bir kısmına üzüm bir kısmına çikolata ekleyip karıştırıp şekil verıyoruz.

Daha sonra kurabiyelerimizi fırına veriyoruz,yaklaşık 30 dk pişiriyoruz. Kurabiyeler çatlayınca çıkarıyoruz, çıkarmak için pembeleşmesini beklemiyoruz. Yumuşak kurabiye seviyorsanız pembeleşmesini beklemiyoruz. PEMBELEŞEN KURABİYE SERT OLUR.

Kurabiyeleriniz artık çatlayan kurabiye kıvamına geldi. Fırından çıkardığımız kurabiyemizin soğumasını bekliyoruz daha sonra pudra şekeri serpip servis ediyoruz.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.