Köprübaşı Arpalı Köyü

Köprübaşı Arpalı Köyü

Köprübaşı Köyleri Arasında yer alan Arpalı da kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler hangileridir, Arpalı da vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Arpalı Köyü, Trabzon ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Arpalı Köyü Resimleri ve arpalı köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Arpalı Köyünde doğan biri var mı? Köprübaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprübaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprübaşı Trabzon Arası Kaç Km? Köprübaşı Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Köprübaşı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Arpalı, Trabzon ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon iline 78 km, Köprübaşı ilçesine 27 km uzaklıktadır.

Trabzon ilindeki en eski Türk köylerinden biri olduğu düşünülmektedir (yaklaşık olarak 750-800 yıl) mahallenin Türk mahallesi olma tezini kanıtlamaya yardımcı olan bilgiler ise ; Karadeniz Sahil kesiminden uzak olması (yaklaşık 49 km) Mahallede Türkçe Dışında herhangi bir dil bilmeyen bir olmaması Mahallenin Ağzında Kuman Kıpçak Türkçesinden fazlaca sözcük olması Mahallenin bitki örtüsü bozkırdır bunun yanında alpin çayırıda vardır Mahallenin kurulduğu nokta Şu anki noktadan yaklaşık 800–1000 m Güney Batıda olmuştur mahallede Küçük bir kızı kaybolması üzerine kızı aramak için dağılan bir grubun mahallenin şu anki konumunu görmesiyle yerleşilmiştir

Mahallenin iklimi Karadeniz iklimidir.yazın fazla sıcak değil kışın çok soğuktur.

Yıllara göre köy nüfusu verileri

1997 - 125

2000 - 131

2007 - 90

2009 - 60

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.