Köprübaşı Çifteköprü Köyü Video

Çifteköprü,Trabzon ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Orta Asya'dan göç eden Türklerin bir kısmı, Kafkaslar'ı aşarak Doğu Karadeniz bölümüne gelmişlerdir.

Çifteköprü Köyü, Trabzon ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çifteköprü Köyü Resimleri ve çifteköprü köyü videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Çifteköprü Köyünde doğan biri var mı? Köprübaşı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Köprübaşı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprübaşı Trabzon Arası Kaç Km? Köprübaşı Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Köprübaşı Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Çifteköprü,Trabzon ilinin Köprübaşı ilçesine bağlı bir mahalledir. Orta Asya'dan göç eden Türklerin bir kısmı, Kafkaslar'ı aşarak Doğu Karadeniz bölümüne gelmişlerdir.

Bir rivayete göre; o tarihlerde buraların iç kısımları henüz nüfuslanmamıştır. Evli bir çift, göç sırasında edindikleri arkadaşlarını ziyarete gitmektedirler. Arkadaşları Of ilçesindedir. Dağlardan aşarak gitmek gerekmektedir.

Ormanlardan geçerken eşlerden biri karganın düşürdüğü bir mısır koçanı bulur ve eşine ne yapması gerektiğini sorar. Her taraf ormanlarla kaplı olduğu için güneş alan bir yer bul anlamına gelen "güneş ara"der.

Mısırın çürümemesi için güneşe konması lazımdır. İşte o günden beri bu yöreye "Güneşara" veya "Göneşar" denmektedir. Güneşara, daha sonra Garbî Güneşara ve Şarkî Güneşara olmak üzere iki bölüme ayrılır. Şarkî Güneşara, daha sonra Çifteköprü olarak anılmaya başlar.

Çifteköprü Köyü; deniz ile yaylalar arasında dağlık bir yerdedir. Bu yüzden deniz iklimi dolu dolu yaşanır. Her mevsim bol yağışlıdır.  Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt yapıldı.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar