Köprüköy Yapağılı Köyü

Köprüköy Yapağılı Köyü

Yapağılı Köyü haberleri, Köprüköy Yapağılı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yapağılı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Erzurum Köyleri Arasında yer alan Yapağılı köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Köprüköy Yapağılı Köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yapağılı Köyü son dakika gelişmeleri, Yapağılı Köyü ne özgü yemekler, Köprüköy Yapağılı Köyü nün tarihi, Yapağılı Köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yapağılı Köyü ne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yapağılı Köyü, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz doğu anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yapağılı Köyü Resimleri ve Yapağılı Köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köprüköy Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Doğu Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Köprüköy Erzurum Arası Kaç Km? Köprüköy Hava Durumu? Erzurum Köyleri ve Köprüköy Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Erzurumlı iseniz Erzurum Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Erzurumlı Ünlüler arasında Köprüköy Yapağılı Köyü  Köyünde doğan biri var mı? Köprüköy Doğumlu Ünlüler Kimler?

Yapağılı, Erzurum ilinin Köprüköy ilçesine bağlı bir mahalledir.

Yapağılı mahallesinin değişmeden önceki adı Hoppik Köyü'dür. Büyüklerimizin anlatmasına göre Hoppik Mahalleninde daha önceleri ermeniler yaşamış, geriye kalan kalıntıları iki meşetlik ve bir yığılma tepe kalmıştır. Yığılma tepede Cenevizlilerden kaldığı söyleniyor. Yazılı bir kanıt yoktur. Hoppik Köyü olarak adlandırılan mahallenin adı, Yine büyüklerimizin söylemelerine göre Yapağılı Köyü olarak değiştirilmiş ve adınında mahallede türbesi bulunan Yapağılı Baba'dan almıştır. Mahallede yaşayan insanların hemen hepsi birbiriyle akrabadır.Şimdi ise ağırlıklı tarımla uğraşıyorlar.Hayvancılık oldukça azalmıştır.Arazinin sınırlı ve yetersiz olmasından dolayı komşu mahallede tarım yapma oldukça yaygındır.
Mahallede düğünlerde yapılan oyunları gelenek olarak devam etmekte iken, düğün salonlarının kullanılması ile bu gelenekler de kalkmıştır. Mahallenin menşur bir yemek çeşidi yoktur. Ama; eskiden yapılan yemek çeşitleri sulu börek,hingel,kete,kuymak,haşıl, Kelecoş ve herle çorbasıdır.
Erzurum iline 69 km, Köprüköy ilçesine 13 km uzaklıktadır. Doğusunda Karaçuha Köyü, Batısında Aşağı Çakmak Köyü,Kuzeyinde Geçik Köyü ,Güneyinde Mindivan Köyü bulunmaktadır.
Mahallede karasal iklim özelliği görülmektedir. köy yazın çok sıcak olmakla beraber,kışın mahallenin güneyinden aras nehri geçmesi itibarı ile çok soğuktur.
2007'ye kadar mahallenin geçim kaynağı tarım ve hayvancılığa dayanmaktadır. Şu anda geçimlerini sürdürmek için tarım ve hayvancılıkla uğraşmaktalar. 1982 tarihinden itibaren eğitim ve öğretime önem verilmiş, geçim kaynağı olarak daha rahat kazanç elde etmek için köy hayatından kurtulma için şehire göç başlamıştır. Köy 45 hane iken, şu anda 20 hane olarak kalmıştır. Geçmişten günümüze mahallede yetişen insanların %99 okuma yazma bilmektedir. Bu okuma yazma bilen kesim içinde %21 üniversite ve yüksek okul mezunu %49 Orta öğretim ve lise geri kalan kısım ise ilk okul mezunu ve okur yazardır.
Mahallede Yapağılı Köyü İlköğretim okulu eğitimine devam etmektedir. 25 öğrencisi ve 1 öğretmeni bulunmaktadır. Bunun yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılarak, Yağan Lisesi ve Köprüköy lisesinde ortaöğretimlerine devam etmektedirler. Mahallede 1986 tarihinden beri evlerde içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi bulunmaktadır. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi tarafından evlere telsiz telefon çekilmiş olup, halen kullanılmaktadır. Sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup, mahallede elektrik 1983'ten beri bulunmaktadır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum