Koruyucu Aile Başvurusunda İstanbul, Bursa Ve Kayseri Önde

Koruyucu Aile Başvurusunda İstanbul, Bursa Ve Kayseri Önde

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Her çocuğun bir ailesi olmalı” düşüncesinden hareketle koruyucu aile ve koruyucu ailelere yerleştirilen çocuk sayısının artması için çalışmalarına devam ediyor. Koruyucu aile başvurusunun en fazla

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, “Her çocuğun bir ailesi olmalı” düşüncesinden hareketle koruyucu aile ve koruyucu ailelere yerleştirilen çocuk sayısının artması için çalışmalarına devam ediyor. Koruyucu aile başvurusunun en fazla olduğu iller arasında İstanbul, Bursa ve Kayseri başı çekiyor.

Koruma altına alınan çocukların sıcak bir aile ortamında yetişmeleri için başlatılan “koruyucu aile hizmeti” kapsamında koruyucu aile sayısı 5 bin 555’e ulaşırken, hizmetten yararlanan çocuk sayısı ise 6 bin 801’e yükseldi.
Bakanlık, koruyucu aile yanında bulunan çocuk sayısının 2002 yılında 515 iken, 2019 yılında 6 bin 801’e ulaştığını, Türkiye genelinde koruyucu aile sayısının ise 5 bin 555’e, yükseldiğini açıkladı.
Bu yıl koruyucu ailelik için başvuru sayısının 971 olduğu yapılan açıklamada; koruyucu aile sayısının ise 516 olduğu saptandı.

EN ÇOK BAŞVURU İSTANBUL VE BURSA’DAN

629 çocuğun koruyucu aile yanına yerleştirildiği kaydedilen açıklamada; Ocak-Mayıs döneminde koruyucu aile olmak için en fazla başvurunun 194 aile ile İstanbul’dan yapıldığı, bu sayıyı 72 ile Bursa’nın, 64 ile Kayseri’nin takip ettiği ifade edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.