Kosgeb Kredilerinde Sorun Yaşayan Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı

Kosgeb Kredilerinde Sorun Yaşayan Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı

Bartın'da KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL'lik kredi faiz desteğinden yararlanmaya hak kazanıp bankalardan kredisini alma konusunda sorun yaşayan esnafların...

Bartın'da KOSGEB tarafından verilen 50 bin TL'lik kredi faiz desteğinden yararlanmaya hak kazanıp bankalardan kredisini alma konusunda sorun yaşayan esnafların sorununun çözümü için, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği, KOSGEB İl Müdürlüğü ve banka şube müdürleri ile bir araya gelindi.

Bartın Valisi Nusret Dirim başkanlığında Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kobilere verilen kredi destekleri konulu toplantı gerçekleştirildi. Bartın Esnaflar ve Sanatkarlar Odaları Birliğinde gerçekleştirilen toplantıya KOSGEB İl Müdürü Abdurrahman Usta, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Sinan Amasralı, Esnaf ve Sanatkarlar Kooperatifi Başkanı Kadir Akal ve bankaların şube müdürleri katıldı.

Vali Dirim, "KOBİ'lerin desteklenmesi, canlandırılmak istenmesi aslında bir hükümet politikasıdır. Devlet KOBİ'lerdeki tıkanıklığı gidermek istiyor. Bu amaçla böyle bir uygulamayı başlattı. Tabi bu bankalar aracılığıyla yapılacak. Bankalarla zaten bunun üst görüşmeleri yapıldı. Ama sizler de tabandan böyle bir baskı geldiğini iletin. İnsanlar bu durumu "Bankalar işimizi görmüyor" olarak algılıyorlar. "KOSGEB beni uygun gördü. Banka beni güvenilmez buldu ve bankadan geçemedim" diyorlar. Bu durumu sizler de üst birimlerinize aktarın. Orada bu istekler ve sorunlar değerlendirilsin. Bankacılık sistemi tabi ki yerinde duracaktır ama belki bu uygulamaya mahsus olarak daha farklı bir yol izlenebilir. Belki inisiyatif kullanılabilir" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.