Kosova Müftüsü’nden Cami Ruhsatı Verilmemesine Eleştiri

Kosova Müftüsü’nden Cami Ruhsatı Verilmemesine Eleştiri

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, "Vetevendosje" partisinin idaresindeki Priştine Belediyesi'nin 5 yıldan bu yana yeni caminin yapımı için ruhsat...

Kosova İslam Birliği Başkanı Naim Ternava, "Vetevendosje" partisinin idaresindeki Priştine Belediyesi'nin 5 yıldan bu yana yeni caminin yapımı için ruhsat vermemesini anlamsız bulduğunu açıkladı.

"Priştine'de posta binası yanında Merkez Camii'nin yapımı için belediye tarafından ruhsat verilmemesi anlamsızdır. Arazi tahsis edilmiş, inşaat ruhsatı verilmiyor" şeklinde açıklama yapan Müftü Ternava, ruhsat verilmemesi durumunda caminin ruhsatsız inşa edileceğinin altını çizdi.

"Sabrımız tükendi. Ruhsat verilmemesi durumunun uzaması halinde camiyi ruhsatsız inşa edeceğiz. Bu karar nedeniyle tutuklanacak kişi varsa o da benim" dedi.

Caminin inşa edilmemesi nedeniyle müminlerden sert eleştiriler aldığını hatırlatan Müftü Naim Ternava, "Caminin yapımı Türkiye'nin bağışlarıyla gerçekleşecek. Tiran'da inşa edilen cami aynı kaynaktan finanse edilmiştir. En büyük sorun ruhsattır. Belediye, cami projesi konusunda bizlere karışamaz. Cami projesini halk seçmiştir" ifadelerini kullandı.

Priştine'de yapımı planlanan caminin temeli 5 yıl önce, Kosova'nın o dönem Cumhurbaşkanı Atifete Jahjaga'nın katılımıyla gerçekleşmişti. 2012 yılında Priştine'yi kazanan Vetevendosje Hareketi partisinin belediye yetkilileri, cami projesine karşı çıkıyor.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.