Köyceğiz Beyobası Köyü

Köyceğiz Beyobası Köyü

Beyobası Köyü haberleri, Köyceğiz Beyobası köyü güncel son dakika gelişmeleri, Beyobası köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Beyobası Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Köyceğiz Beyobası köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Beyobası köyü son dakika gelişmeleri, Beyobası köyüne özgü yemekler, Köyceğiz Beyobası köyünün tarihi, Beyobası köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Beyobası köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Beyobası , Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Beyobası Köyü Resimleri ve Beyobası köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Köyceğiz Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Köyceğiz Muğla Arası Kaç Km? Köyceğiz Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Köyceğiz Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Köyceğiz Beyobası Köyünde doğan biri var mı? Köyceğiz Doğumlu Ünlüler Kimler?

Beyobası , Muğla ilinin Köyceğiz ilçesine bağlı bir mahalledir.

Beyobası, Akdeniz ve Ege Bölgeleri’nin birleştiği yerde, Muğla – Fethiye Karayolu’nun 72. km’sinde Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı, birçok doğal güzelliğe ve narenciye bahçelerine sahip olan turistik bir mahalledir.

Beyobası'nın iç kesiminde Akdeniz iklimi, dağlık bölgelerde ise Karasal iklim görülür. Türkiye'nin Doğu Karaniz'den sonra en çok yağış alan Beyobası ve çevresinde kış yağmurlarının 3-4 ay sürdüğü görülmüştür. Dört mevsim belirgin olarak yaşanır.

beldenin önemli ve neredeyse tek denilecek geçim kaynağı, narenciye bahçeleri dir. Belde nüfusunun çoğunun narenciye bahçeleri bulunmaktadır. Ne yazık ki çok cüzi miktarlara satımı yapıldığın dan belde halkının ekonomisinin fazla iyi olduğu söylenemez. Tarım ürünleriyle geçinen bir beldemizdir. Beldede alabalık tesisi de bulunmaktadır. Alabalık tesisi dış ülkelere ihracat yapan bir tesistir.

Özellikle yaz turizminin daha etkili olan Beyobası'nın en önemli özelliklerinden biri rafting yapımına uygun yerler barındırmasıdır. Dalaman Çayı çevreside piknik yapmak için uygun yerleri ve doğal güzellikleri vardır. (Topgözü) Ayrıca Yuvarlak Çay'nın beldeye akan suları üzerinde kurulmuş restaurantlarındaki fırında alabalığın lezzeti de turistleri beldeye çekmektedir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum