Koyulhisar Yağcılar Köyü

Koyulhisar Yağcılar Köyü

Yağcılar Köyü haberleri, Koyunhisar Yağcılar köyü güncel son dakika gelişmeleri, Yağcılar köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Sivas Köyleri Arasında yer alan Yağcılar köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Koyulhisar Yağcılar köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Yağcılar köyü son dakika gelişmeleri, Yağcılar köyüne özgü yemekler, Koyulhisar Yağcılar köyünün tarihi, Yağcılar köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Yağcılar köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Yağcılar , Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz iç anadolu bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yağcılar Köyü Resimleri ve Yağcılar köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Koyulhisar Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. İç Anadolu yöresine özgü haber kanalı var mı? Koyulhisar Sivas Arası Kaç Km? Koyulhisar Hava Durumu? Sivas Köyleri ve Koyulhisar Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Sivaslı iseniz Sivas Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Sivaslı Ünlüler arasında Koyulhisar Yağcılar  Köyünde doğan biri var mı? Koyulhisar Doğumlu Ünlüler Kimler?

YAĞCILAR KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Yağcılar, Sivas ilinin Koyulhisar ilçesine bağlı bir köydür.

Bilinen yemekleri; tereyağı, yoğurt, helle çorbası, ayranlı çorbadır. Sivas iline 196, Koyulhisar ilçesine 29 Km. uzaklıktadır. Köyün iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir. Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün hem içme suyu şebekesi hem kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır. Köyün içinde Turkcell çekmektedir. AVEA gamer bayırına çıkınca, VODAFONE Aktepeye çıkınca çekmektedir.

Yaylaları : 

Kalınpınar Yaylası İç Anadolu bölgesinin kuzeydoğusunda, batıdan doğuya doğru uzanan Kelkit Vadi’si üzerinde, Iğdır Dağı eteklerinde kurulu, Sivas İli, Koyulhisar İlçesine bağlı; Koyulhisar-Ortakent bağlantı yolunun 35. Km. doğusunda bulunan Kalınpınar Yayları grubu içinde olan YAĞCILAR KÖYÜ KALINPINAR YAYLASIDIR. Etrafı dağlarla çevrili, 3 tarafı orman, ortada oluşan ovaya kurulmuş, hayvancılık, arıcılık ve doğa sporlarına elverişli arazi yapısıyla son zamanlarda yeni yapılaşma ve alt yapı çalışmalarıyla, alternatif turizme aday bir yerleşim yeridir. Doğusunda Ortakent Nahiyesi, batısında Koyulhisar-Ortakent bağlantı yolu ve Mesudiye Musalı Köyü, Ütlüce Yaylası, güneyinde Yalnıztepe-Kayaören Kalınpınar yaylası, kuzeyinde Kızılelma-Kavacık Köyleri, güneydoğusunda Çukuroba ve Yağcılar Köyü bulunmaktadır. Yayla; Sivas iline 210, Koyulhisar ilçe merkezine 38, Köye 68 Km. (kara yoluyla) (Güneydoğudan uzanan yaya yoluyla yaklaşık 20 Km.) uzaklıkta, ortalama yükseltisi 1500 m. olup ortalama yüzölçümü 45 km²’dir. Yayla; yaz aylarında yazlık ve göçebe usulü kullanılan ve ortalama 45-50 hane ve 100-120 kişi nüfusa sahiptir. Yaylanın iklimi; Karadeniz Bölgesinin ılıman özelliği göstermektedir. Karadeniz İkliminin karakteristiğini daha fazla taşımakta olup bunu çam, köknar, gürgen ve meşeliklerle kaplı orman örtüsü özellikleri yansıtmaktadır.
Yayla, yaz aylarında yazlık ve göçebe usulü kullanılan ve ortalama 45-50 hane ve 100-120 kişi nüfusa sahiptir.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.