Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Ekvador’daki Habitat Iıı Konferansına Katılaak

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Ekvador’daki Habitat Iıı Konferansına Katılaak

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador'un başkenti Quito'da düzenlenecek olan Habitat III Konferansı'na katılacak.

Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador'un başkenti Quito'da düzenlenecek olan Habitat III Konferansı'na katılacak.

20 yılda bir düzenlenen Birleşmiş Milletler Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme Konferansı'nın (Habitat) üçüncüsü bu yıl Ekvador'un başkenti Quito'da gerçekleşecek. Dünyanın pek çok ülkesinden devlet başkanlarının, bakanların ve yerel yöneticilerin katılımı ile düzenlenecek olan Habitat III Konferansı'nın ilki 1976 yılında Kanada'nın Vancoouver kentinde, ikincisi ise 1996 yılında İstanbul'da yapılmıştı. İstanbul'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen Habitat II Konferansı sonucunda yayınlanan "İstanbul Deklarasyonu" ile devlet ve hükümet başkanları, "Herkes İçin Yeterli Barınma" ve "Kentleşen Dünyada Sürdürülebilir İnsan Yerleşimleri"nin oluşturulmasına yönelik bir eylem planının uygulanmasını taahhüt etmişti.

Geçmişten geleceğe yerleşim sorunlarının konuşulduğu, çevre sorunlarının tüm yönleriyle ele alındığı bu konferansın ardından 17-20 Ekim tarihleri arasında Ekvador'da "Konut ve Sürdürülebilir Kentsel Gelişme" sloganı ile düzenlenecek olan Habitat III Zirvesi'nde, İstanbul Habitat II'den günümüze kadar olan sürecin değerlendirmesi yapılacak. Son 20 yılda kentlerdeki konut sahipliği, alt yapı olanakları ve sağlıklı yaşam koşullarının ne durumda olduğu ve bu konuda yapılan tüm çalışmaların ele alınacağı zirvede, önümüzdeki 20 yılda kentlerdeki yaşam koşullarının iyileştirilmesi amacıyla, sorun ve çözüm önerilerinin tartışılması ve yeni yol haritasının belirlenmesi için yapılması gerekenler tartışılacak.

Birleşmiş Milletler'in 2015 Sonrası Gelişim Ajandası'nın yayınlanmasından sonra düzenlenen ilk Habitat zirvesi olacak olan bu etkinlik kapsamında BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleriyle uyumlu olarak "Yeni Bir Kent Gündemi" üst başlığıyla kentlerin, köylerin, kasabaların iklim değişimi ve sürdürülebilir gelişme çerçevesinde nasıl planlanıp yönetileceği konusu masaya yatırılacak.

Dünyanın tüm ülkelerinden 300'ün üzerinde yerel ve ulusal lider ile binlerce katılımcının yer alacağı BM Habitat III zirvesine katılacak olan Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, zirvenin yerel yönetimler açısından önemine dikkat çekerek, "BM Habitat III Konferansı, yerel yönetimlerin önümüzdeki 20 yılda uygulayacağı sürdürülebilir kentsel gelişme politikalarını belirleyecek olması anlamında büyük önem arz ediyor. Üye ülkelerin temsilcileri, BM teşkilatları, bölgesel ve yerel yönetimler başta olmak üzere ilgili tüm paydaşları bir araya getirecek olan bu zirvede bir yandan kentsel gelişim ile ilgili son bilgileri edinme şansına sahip olurken bir yandan da tüm dünyadan şehir temsilcileri ve uluslararası kurum yöneticileri ile bilgi alışverişinde bulunacağız " dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.