Lapsekili Sürücü Adayları Mağdur

Lapsekili Sürücü Adayları Mağdur

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, özel bir sürücü kursunun müdürü Meliha Aşkın, ehliyet almak isteyenlerin sistem yoğunluğu yaşanmasından dolayı belgelerini...

Çanakkale'nin Lapseki ilçesinde, özel bir sürücü kursunun müdürü Meliha Aşkın, ehliyet almak isteyenlerin sistem yoğunluğu yaşanmasından dolayı belgelerini alabilmek için 2,5 ay beklemek zorunda kaldıklarını söyledi.

Sosyal medyada çıkan yanlış haberler yüzünden sürücü kurslarında, emniyet trafik birimi ve sürücü randevu sisteminde yoğunluk olduğuna dikkat çeken Aşkın, yeni ehliyet alacak adayların müracaat edemediklerinin altını çizdi. Aşkın, "Randevu sistemine yoğun başvuru oldu. Şu anda sistem kilitlendi. Yeni randevuların şubat ayına kadar yapılamayacağı bilgisi verildi. Elimizdeki dosyaları teslim edemiyoruz. Dolayısıyla yeni belge alacak adaylarımız 2,5 aylık bir bekleme sürecine maruz kaldı. Sıkıntımızı yetkililere ilettik. Belgeyi almaya hak kazananların ehliyetsiz araç kullanmak zorunda olduklarını söyledi. İş yapamaz olduk. İlçe Emniyet Müdürlüğü de konuyla alakalı belediye anonsu yaparak vatandaşları bilgilendirmeye yönelik çalışmalar yaptı. İnsanlara anlatmakta güçlük çekiyoruz" dedi.

"Yeni ehliyet alacak adaylar başvuru ücreti yatırmasın"

Sürücü kursu müdürü Meliha Aşkın sistemde yaşanan yoğunluk nedeniyle birçok adayın başvurularının 2017 yılında işleme konulacağını söyleyerek, "Yeni belge alacak sürücü adayları sadece 2 adet biyometrik fotoğraf ve sağlık raporu alarak müracaatlarını yapsın. 1 Ocak 2017'de Halk Bankası'na yatırılacak olan başvuru ücreti değişecek. Eğer adaylar şimdiden başvuru ücretlerini öderlerse belge kayıt işlemleri 2017 yılında işleme alınacağı için müracaat ücret farkını yeniden bankaya yatırmak zorunda kalacaklar. Bu da zaman kaybına yol açacak ve kursiyerler zahmet çekecek. İşlemlerin alınacağı gün yatırsınlar" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.