Likya Yolu Ultra Maratonu Fethiye’den başladı

Likya Yolu Ultra Maratonu Fethiye’den başladı

Uluslararası maraton koşucularının katıldığı "Likya Yolu Ultra Maratonu" Muğla'nın Fethiye ilçesinden başladı.

Uluslararası maraton koşucularının katıldığı "Likya Yolu Ultra Maratonu" Muğla'nın Fethiye ilçesinden başladı.

4 kategoride 250 koşucu, Ölüdeniz Mahallesi Likya yolu start noktasından maratona başladı. Başlangıç noktasında Fethiye İlçe Jandarma Karakol Komutanlığı'na bağlı motorize ekiplerinin güvenlik önlemi aldığı maratona altı ülkeden yabancı sporcular da katıldı. 6 etaptan oluşan maratonda 509 kilometre uzunluğundaki tarihi Likya Yolu'nun 250 kilometrelik bölümü 6 gün boyunca koşarak geçilecek. Maraton, 30 Eylül'de Antalya'nın Kemer ilçesi'ndeki Çıralı Plajı'nda sona erecek.

Yarış direktörü Taner Damcı, maratonun bir yarış olduğu kadar, doğayı ve insanın kendini keşfini içinde barındıran muhteşem bir spor aktivitesi olduğunu söyledi. Ultra maratonların dünyada hızla yayıldığını anlatan Damcı, "Türkiye'de ilk olan Likya Yolu Ultra Maratonu, dünyanın da en özel maratonlarından biridir. Bu kadar tarihi ve doğal güzelliğin içinden geçilen başka bir maraton yok. Önümüzdeki yıllarda maratonun uluslararası düzeyde çok daha fazla tanınacağını düşünüyorum" dedi.

Maratona katılan spor modeli ve koşucu Nurcan Arıcan, böyle bir deneyime Türkiye'nin başka bir yerinde sahip olunamayacağını, doğayı çok sevdiği için bu organizasyona katıldığını söyleyen Arıcan, "Burada çok uzun ve zorlu bir patika var. Gerçekten çok istediğim için buradayım. Ortam, atmosfer ve bu kadar profesyonel sporcularla yan yana olabilmek için buradayım. Yol sürekli engebeli. Çok zorlu ve sürekli bir tırmanış var. Uçurumun kenarından yürüyüşlerimiz oluyor çok dikkat etmeliyiz. Bu konuda sporcular uyarıldı. Amacımız önce sağlık, sonra da bu atmosferin tadını çıkarmak" diye konuştu.

Maratona 3'üncü kez katıldığını, yolun çok zorlu olduğunu belirten spor eğitmeni ve koşucu Seda Nur Çelik ise şunları söyledi:

"Bazı yerlerde patika bile olmayacak. Ormanda kaybolacağız. Suyumuzun yetmediği anlar olacak. Bu yüzden taktik ve stratejinin ön plana çıktığı bir yarış. Hızlı gidenin değil, sonuna kadar sabrını ve dayanıklılığını koruyanın kazanacağı bir yarış. "Bir an önce koşalım, bitirelim" diyebilirsiniz ancak o iş öyle olmuyor. Yarışın sadece birkaç kilometrelik bölümünde yol güzel. Diğer bölümleri çok zorlu ve doğayla müthiş bir mücadele var."

Likya Yolu Ultra Maratonu Fethiye’den başladı

Likya Yolu Ultra Maratonu Fethiye’den başladı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.