Lütfü Savaş: “Asıl Hedefimiz Aba Güreşini Olimpiyatlarda Görmek”

Lütfü Savaş: “Asıl Hedefimiz Aba Güreşini Olimpiyatlarda Görmek”

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, aba güreşini dünyaya yaymak istediklerini belirterek, "Asıl hedefimiz aba güreşini olimpiyatlarda...

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, aba güreşini dünyaya yaymak istediklerini belirterek, "Asıl hedefimiz aba güreşini olimpiyatlarda görmek" dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'daki spor faaliyetleri hakkında İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulundu.

Daha çok amatör branşlarına ilgi gösterdiklerini söyleyen Savaş, "Erkek voleybol takımımız 1. Lig'de. Süper Lig'de satranç takımımız var. Geçen sene Türkiye şampiyonu olduk. Türkiye'yi Avrupa'da temsil etik. Geçen yıl kadın basketbol takımımız ligde ikinci oldu. Fenerbahçe'ye karşı Cumhurbaşkanlı Kupası'nı aldı. Bu sene ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde mücadele ettik, 5. olduk. Eurocup'a katıldık. Polonya takımı eşleştik. Voleybol takımımız bu senede finallere kaldı. İşitme engelli futbol takımımız 1. Lig'de. Hatayspor'un 5 takımı Şehirlerarası Akademi Ligi'nde yarışıyor. Su topu takımımız 1. Lig'de. Yüzmede, yürüyüşte, boksta, güreşte, teniste başarılıyız. Biz bu işi hobi olarak da yapmıyoruz. Kültür, eğitim ve spor konularında gençlerimize örnek olup, onlara çalışma ortamları hazırlayıp, ruhsal ve bedensel anlamda bu çocuklarımızın kendini geliştirmesini istiyoruz. Spor yapan çocuk huzurlu çocuktur. Ben inanıyorum ki Hatay, 5, 6 yıla kadar spor şehri olacak. Hatay'daki birçok sporcumuz, Milli Takım'da görev yapacak. Biz de bundan onu duyacağız" şeklinde konuştu.

"Asıl hedefimiz aba güreşini olimpiyatlarda görmek"

Aba güreşinde 6 yıldır Dünya Kupası yaptıklarını belirten Başkan Savaş, "4 ülke ile başladık. 26 ülke, 32 ülke onu tamamladık. Şu anda aba güreşi dünyada yapılır hale geldi. Türkiye'de bazı illerde yapılıyor. 3 yıldır Almanya'da yapılıyor. Polonya, Azerbaycan, İran, Rusya yapmak istiyor. Federasyon kurduk. O federasyon çatısı altında aba güreşini dünyaya yaymak istiyoruz. Asıl hedefimiz aba güreşini olimpiyatlarda görmek. Bizim öz sporumuz. Bu spordan judo, tekvando gibi birçok spor gelişmiştir. Biz ona özgü mersah yaptık. İnsanlar gelip, bu sporu izleyebiliyorlar. Bu da bize gurur veriyor" diye konuştu.

Lütfü Savaş: “Asıl Hedefimiz Aba Güreşini Olimpiyatlarda Görmek”

Lütfü Savaş: “Asıl Hedefimiz Aba Güreşini Olimpiyatlarda Görmek”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.