Maçka Yeniköy Video

Yeniköy, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yeniköy, daha önce lölengena, şimdiki adı Kumrulu'ya bağlıydı. Eski adı Zil mahallesi idi. Köy tüzel kişiliğini aldıktan sonra ismi YENİKÖY olarak değiştirilmiştir.

Yeniköy, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Yeniköy köyü Resimleri ve yeniköy videoları sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Yeniköy de doğan biri var mı? Maçka Doğumlu Ünlüler Kimler?

Maçka Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Maçka Trabzon Arası Kaç Km? Maçka Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Maçka Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Yeniköy, Trabzon ilinin Maçka ilçesine bağlı bir mahalledir. Yeniköy, daha önce lölengena, şimdiki adı Kumrulu'ya bağlıydı. Eski adı Zil mahallesi idi. Köy tüzel kişiliğini aldıktan sonra ismi YENİKÖY olarak değiştirilmiştir.

Üç mahallesi vardır. Mahalleler 1-Havuz 2-Bibat 3-Tufa dır. Kesin olmamakla birlikte Orta Asya kökenli Türklerin yerleştiği rivayetler esas alınmıştır. Özellikle 1893 yıllarında Osmanlı-Rus harbi esnasında mahallesin büyük bir kısmı doğu cephesine milli mücadeleye katıldığından nüfusun büyük bir kısmı geri dönememiştir.

Bunların içerisinde kadınlar, çocuklar,yaşlılar da dahildir.  Mahallede yaşayan insanlar genel olarak yaşlılardır ,gençlerin çoğu geçim için şehre yerleşmiştir ,yaşlılar da mahallede kalmıştır. Yörede genellikle Karadeniz kültürüne ait lahana yemeği ,lahana çorbası,lahana kavurması,lahana dolması,makarna kesmesi,mısır ekmeği,peksimet ekmeği,sütlaç,yufka, yarma lapası vb. yemek çeşitleri yapılır.

Trabzon iline 27 km, Maçka ilçesine 20 km uzaklıktadır. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. özellikle karaçam (laden), sarı çam ,meşe..istiriç..vb..iğne yapraklı bitkilerden oluşur. Özellikle içme suyu için yapılan Atasu barajı yapıldıktan sonra ister istemez iklim farklılık göstermektedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte mahallesin tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Mahallede, ilköğretim okulu vardır; fakat kapalıdır. taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır.

Mahallenin içme suyu şebekesi vardır,ama 1955 yılından beri hiçbir tahlil yapılmamıştır.İçme suyu şebekesi devletten yardım almadan köylü tarafından yapılmış olup yaz aylarında çok çok yetersizdir.köylü su ihtiyacını tam olmasa da taşıma ile karşılama yoluna gitmekte olup bu yeterli değildir.

1997-1998 yıllayı arasında köy içmesuyu şebekesi vatandaşlar kendi imkanları ile tamamen yenilenmiş olup bugün hemen hemen her eve su şebekesi bağlanmiştır birde köyun girişinde bulunan kaynak suyuda özel şahıs teşebbüsü yardımı ile köy içme şebeksine bağlanmiştır.fakat kaynak rakım olarak alçak kaldığından elektrik motoru ile basılması gerekmektedir... kanalizasyon şebekesi yoktur.

PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol galyan (atasu beldesi) yolundan ayrılıp yaklaşık olarak 1.5 km asfalt olup geri kalanıda stabilizedir .(yaklaşık 3 km)köy içi yollarbeton kaplamadır olup mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar