Mahmud Abbas, Merkel’e Arabuluculuk Teklifi Yaptı

Mahmud Abbas, Merkel’e Arabuluculuk Teklifi Yaptı

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın Başkenti Berlin'e gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya...

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Almanya'nın Başkenti Berlin'e gelen Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya Başbakanı Angela Merkel'le bir araya geldi. Başbakan Merkel tarafından başbakanlık binasında merasimle karşılanan Abbas daha sonra Merkel'le görüştü.

Görüşmenin ardından ortak basın açıklaması yapan Merkel ve Abbas, Filistin'in mevcut durumunu, Orta Doğu'da barış sürecini, bölgesel ve uluslararası konuları görüştüklerini açıkladılar. Merkel, Filistin'le İsrail arasındaki barışın sağlanmasının ancak iki ülkeli çözümle mümkün olabileceğini, bunun için çalışmak gerektiğini söyledi. İşgal altındaki topraklarda İsrail'in imar çalışması yapmasının uluslararası kurallara aykırı olduğuna vurgu yapan Merkel, "Demokratik devlet bu şekilde olmaz" diyerek İsrail'in yaptıklarını doğru olmadığını söyledi.

Merkel, sorunun çözümü için Almanya olarak görüşmeden yana olduklarını söyledi. Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas da, Merkel'le olumlu bir görüşme yaptıkları Filistin davasına verdikleri destek dolayı kendisine teşekkür etti. Abbas, "Orta Doğu barışının sağlanmasının Filistin İsrail arasındaki sorunun sağlanması için Paris Konferansının sonuçları doğrultusunda Almanya'nın daha aktif rol almasını bekliyoruz" dedi. Abbas, Filistin'in Almanya tarafından devlet olarak tanınmasını istedi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Almanya'nın Filistin İsrail barış görüşmelerinde aktif rol almasını beklediklerini belirterek, "Almanya İsrail ve Filistin'le iyi ilişkiler içerisinde bulunuyor. İki ülke arasında barış görüşmelerinde arabuluculuk görevini yapmasını bekliyoruz. İsrail, Filistinlilerin bölgesinde hiç bir uluslararası kuralı tanımadan yeni yerleşim yerleri yaptığını bunun bu hukuksuzluğun bir anca durdurulmasını ve bir an önce iki devletli çözümün hayata geçirmesini bekliyoruz" dedi.

Mahmud Abbas, Merkel’e Arabuluculuk Teklifi Yaptı

Mahmud Abbas, Merkel’e Arabuluculuk Teklifi Yaptı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.