Marmaris Çamlı Köyü

Marmaris Çamlı Köyü

Çamlı Köyü haberleri, Marmaris Çamlı köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çamlı köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çamlı Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Marmaris Çamlı köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çamlı köyü son dakika gelişmeleri, Çamlı köyüne özgü yemekler, Marmaris Çamlı köyünün tarihi, Çamlı köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çamlı köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çamlı , Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çamlı Köyü Resimleri ve çamlı köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Marmaris Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Marmaris Muğla Arası Kaç Km? Marmaris Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Marmaris Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Marmaris Adaköy Köyünde doğan biri var mı? Marmaris Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇAMLI KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

Çamlı, Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir mahalledir.

Köy, Gökova Körfezi'ndeki Sedir Adası antik Kedrai kenti ve ünlü Kleopatra Plajı ile tanınıyor. Kedrai bir Karia kentiydi, sonra Rodos'a bağlandı. Kedrai “sedirler” (sedir ağacı) anlamına geliyor. Rodos Karşıyakası'nın en önemli yerleşimlerinden biri olan Kedrai, surlarla kuşatılmıştı. Kule ve duvarları kıyıda izlenebilen kentin orta kesiminde Dor düzenindeki Apollon tapınağından bugüne ancak temelleri ulaşabilmiş. Agora, çeşitli yapı kalıntıları ve kent nekropolünün yanı sıra, adanın doğu kesiminde ise yüzü kuzeye bakan ve oldukça iyi durumda tiyatrosu var.

Muğla iline 50 km, Marmaris ilçesine 20 km uzaklıktadır.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu yoktur. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı vardır. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.