Marmaris Çatıbeli Köyü

Marmaris Çatıbeli Köyü

Çatıbeli Köyü haberleri, Marmaris Çatıbeli köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çatıbeli köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Muğla Köyleri Arasında yer alan Çatıbeli Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Marmaris Çatıbeli köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çatıbeli köyü son dakika gelişmeleri, Çatıbeli köyüne özgü yemekler, Marmaris Çatıbeli köyünün tarihi, Çatıbeli köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çatıbeli köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çatıbeli , Muğla ilinin Marmaris ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz ege bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çatıbeli Köyü Resimleri ve çatıbeli köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Marmaris Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Ege yöresine özgü haber kanalı var mı? Marmaris Muğla Arası Kaç Km? Marmaris Hava Durumu? Muğla Köyleri ve Marmaris Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Muğlalı iseniz Muğla Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Muğlalı Ünlüler arasında Marmaris Adaköy Köyünde doğan biri var mı? Marmaris Doğumlu Ünlüler Kimler?

ÇATIBELİ KÖYÜ GENEL BİLGİLER | TARİHÇE

 

Muğla ve çevresine önceleri Leleplerle birlikte Sesif’ in torunu Karisa Avr başkanlığında bir kavim geldi. Bunlara Karisa denildi. Daha sonra bölgeye gelen (M.Ö. 3400) kavmin başında Aros'ta hakim Foroneus'un yerine geçen oğlu Kar vardı. Böylece Kar'ın adından dolayı Muğla bölgesine Karia denildi. Anadolu kavimlerinin Truva savaşında yenilmesinden sonra Ege adaları ve kıyılarında yeni koloniler kuruldu. Yeni gelenler üç koldan Muğla topraklarına girdiler. Bunlardan Dor'lar (M.Ö.1000)'de Muğla'nın güney kıyılarında egemenliklerini kurdular. Daha sonra Persler Lydia devletini yıkarak Miletos şehrine doğru harekete geçtiler. Muğla ve dolaylarındaki şehirleri aldılar. Muğla 'da bir satraplık kurdular. Satraplığa da Karia soyundan gelen krallar tayin ettiler. Böylece Muğla yöresine Karia soyundan gelen krallar egemen oldular. Ancak sonraki yıllarda bu topraklar Roma'nın bir eyaleti konumuna geldi (M.Ö. 133). Türklerin Anadolu'ya girmeleriyle 1074 yılında Türk orduları Muğla'ya doğru yola çıktı. Menteşe bey komutasındaki ordu (1284)'te Muğla'yı ele geçirdi. Böylece Muğla Menteşe diye anılmaya başlandı. Menteşe ili 14. yüzyıl sonlarında I.Beyazıt tarafından zapt edildi. Timur istilasından sonra da Osmanlı egemenliğine girdi (15. YY). Anadolu eyaletine bir sancak olarak bağlandı. I. Dünya savaşı sonrası imzalanan Sevr anlaşmasına dayanarak İtalyan'lar Muğla'ya girdiler. Egedeki Yunan işgaline karşı Muğla uzun yıllar savaşacaktı. Cumhuriyetin ilanı ile 1923'te Muğla şehir oldu. Muğla Yörük Ali efesiyle Kuvayı-Milliye'ye sağladığı büyük destekle o yıllardaki felsefesini şöyle yankılandırdı: "Gerekirse bin defa öleceğiz ve gerekirse bin defa dirileceğiz". Böylece Muğla ili ile birlikte Çete Beli diye ün bırakan bu direniş merkezlerinden biri, 19 yılına kadar Çetibeli olarak Gelibolu (Çamlı) mahallesine bağlı bir mahalle iken; 19 yılından beri ÇETİBELİ köy konumuna gelmiştir.

Çetibeli sınırları doğuda Erenbaşı (Ferik) - Gökçe mahallesi, Batıda Çamlı mahallesi, Kuzeyde Gökova körfezi, Güneyde Balan dağı ile sınır çizer.

Mahallenin iklimi, Akdeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.

Mahallede ilköğretim okulu vardır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı yoktur. Mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.