Matso’dan Kirada Tl Çağrısı

Matso’dan Kirada Tl Çağrısı

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, işyeri kiralarının döviz yerine Türk Lirasına dönüştürülmesi çağrısında...

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odası (MATSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, işyeri kiralarının döviz yerine Türk Lirasına dönüştürülmesi çağrısında bulundu.

Döviz kurlarındaki hareketlilik ve Manavgat ekonomisi ne dikkat çeken MATSO Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Boztaş, ilçedeki gayrimenkul sahiplerinin işyeri kiralarını döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulundu.

Manavgat ekonomisinde en önemli gelir kaynağının turizm olduğunun altını çizen Boztaş, turizmde yaşanan düşüşler nedeniyle ilçe esnafının büyük kısmının sıkıntılı bir sezon geçirdiğini söyledi. İlçe ekonomisinin başat sektörünün turizm olması nedeniyle sıkıntılı olan ilçe esnafının döviz kurlarında ki dalgalanmayla daha zor duruma düştüğünü ifade etti. Döviz kurlarındaki dalgalanmalardan en fazla etkilenen yerlerden birisinin Manavgat olduğunu belirten Boztaş, "Sıkıntılı olan ilçe tüccar ve esnafımızın kiraları genelde döviz üzerinden ödüyor. Bu sıkıntılı duruma bölgemizde turizmin kötü gidişinin ardından döviz kurundaki dalgalanmalar eklenince esnafımız bu durumdan daha da etkilendi" dedi.

Döviz ve faiz dalgalanmalarından ülke ve ilçe ekonomisinin daha fazla etkilenmemesi için herkese görev düştüğünü vurgulayan Başkan Boztaş, "24 Kasım 2015 tarihinde uçak kriziyle birlikte başlayan ve bu yılda devam eden turizmde yaşanan sıkıntılardan nedeniyle ilçe esnafımız zor bir dönem geçiriyor. Turizmdeki düşüşe bir de dövizdeki hareketlilik eklenince sıkıntılı olan esnafımız daha da zor duruma düştü. İlçemizdeki gayrimenkul sahiplerinin tüccar ve esnaflarımızın kiralarını 24 Kasım 2015 tarihinde uçak krizi öncesindeki döviz kuruna sabitleyerek döviz yerine TL'ye dönüştürmesi çağrısında bulunuyoruz."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısını desteklediklerini ifade eden Boztaş, "Özellikle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısından sonra ülkemizin dört bir tarafında kampanyalar başlatan esnaflarımızla, iş adamlarımızla gurur duyuyoruz. Küresel güçlerin döviz dalgalanmalarıyla ekonomimizde kriz yaratma çabalarına, karşı millet olarak Türk Lirasına sahip çıkılması takdire şayandır. Son günlerde halkımızın dövizlerini TL'ye dönüştürmeye başlamasıyla, TL'miz yabancı paralar karşısında yeniden değer kazanmaya başladı. TL'yi korumakla vatanı korumak eş değerdir. TL'nin gücü 78 Milyon insanımızın alın teridir. TL güçlüdür, ülke olarak daha da güçlü olabilmesi için elimizden gelen gayreti göstermeliyiz" dedi.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.