Mazıdağı Çankaya Köyü

Mazıdağı Çankaya Köyü

Çankaya Köyü haberleri, Mazıdağı Çankaya köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çankaya köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Mardin Köyleri Arasında yer alan Çankaya köyünde vefat edenler, köyün eski adı haberimizde.

Mazıdağı Çankaya köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çankaya köyü son dakika gelişmeleri, Çankaya köyüne özgü yemekler, Mazıdağı Çankaya köyünün tarihi, Çankaya köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çankaya köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çankaya , Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz güneydoğu anadolu bölgesi bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çankaya köyü resimleri ve Çankaya köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Mazıdağı Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. güneydoğu anadolu bölgesi yöresine özgü haber kanalı var mı? Mazıdağı Mardin Arası Kaç Km? Mazıdağı Hava Durumu? Mazıdağı Köyleri ve Mardin Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Mardinlı iseniz Mardin Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Mardinlı Ünlüler arasında Mazıdağı Çankaya Köyünde doğan biri var mı? Mazıdağı Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çankaya, Mardin ilinin Mazıdağı ilçesine bağlı bir mahalledir.Mahallenin eski adı Qêmêzê olup köy isimlerinin değiştirilmesinden sonra adı Çankaya olarak değiştirilmiştir. Yaklaşık 500 yıldan fazla olarak yerleşim yeri olduğu bilinmektedir. Mahallenin asıl yerlileri Bingöl tarafların Karacadağ bölgesine oradan da Qêmêzê gelip yerleşmişlerdir. 1962 yılında köy boşaltılmış olup 8-10 hane yalnız mahallede kalmaktadır. 21.yüzyıl Türkiye sinde maalesef hala yolu yok kışın neredeyse ulaşım hiç yok gibi. Köy nüfusunun az olmasından dolayı doğru dürüst hiçbir hizmetten yararlanılamıyor.Mardin il merkezine 25 km, Mazıdağı ilçesine 10 km uzaklıktadır.Mahallenin iklimi, karasal iklim etki alanı içerisindedir.Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Mahallede ilköğretim okulu 2010 yıllında yapılmıştır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır fakat kanalizasyonşebekesi yoktur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol stabilize olup mahallede elektrik vardır ve sabit telefon yoktur.

 

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.