’Mecburhane’ 2 Ocak’ta Yayına Başlıyor

’Mecburhane’ 2 Ocak’ta Yayına Başlıyor

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri, bitirme projeleri kapsamında kısaca "durum...

Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema ve Televizyon Bölümü 4'üncü sınıf öğrencileri, bitirme projeleri kapsamında kısaca "durum komedisi" olarak adlandırılan sitcom çekti. 10 bölümden oluşan "Mecburhane" isimli programda öğrencilerin aynı evde yaşamasının zorlukları anlatılıyor.

Anadolu Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü son sınıf öğrencileri Harun Kürşad Mumcuoğlu, Alperen Asan, Burak Babayiğit, Uğur Sarıkaya ve Burak Turan bitirme projeleri kapsamında "Mecburhane" isimli sitcom çekti. İletişim Bilimleri Fakültesi stüdyolarında oluşturulan dekorla çekilen ve yaklaşık 10 bölümden oluşacak program, öğrencilerin 1+1 evde yaşama mücadelesini anlatıyor. Öğrenciler, "Mecburhane'yi 2 Ocak'ta internet üzerinden yayınlanmaya başlayacak.

"Mezun olmaya çok az kalmışken böyle bir işin altına girmek bizim için önemliydi"

Yaptıkları proje ile ilgili bilgi veren İletişim Bilimleri Fakültesi Sinema Televizyon Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Harun Kürşad Mumcuoğlu, güzel bir dizi ortaya çıkardıklarını düşündüklerini belirtti. Mumcuoğlu, " Televizyon Programcılığı dersi kapsamında 5 arkadaşın 1+1 evde yaşama mücadelesini anlatan bir senaryo yazdık. Onu da çekmeye çalıştık. Dekoru kendimiz yaptık ekipmanları okuldan aldık. Güzel bir proje ortaya çıkardığımızı düşünüyoruz. 5 kişi ana ekip, 7 oyuncu ve ışık, ses, görüntü gibi diğer konularda bize yardımcı olan arkadaşlarımız var. Onların da yardımıyla gerçek bir eve benzeyen bir dekor oluşturduk ve sitcomu çektik. Son sınıf öğrencisi olarak artık mezun olmaya çok az kalmışken böyle bir işin altına girmek bizim için önemliydi. Bunu başardığımızı düşünüyoruz. Eğer beğenilirse devam etmek istiyoruz. Bu konuda da birkaç girişimimiz var. Umarım izleyenlerin de beğeneceği güzel bir proje ortaya çıkarmış oluruz. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" dedi.

"Bu tür bir diziyi daha öğrencilik yaşamlarında çekmeleri övünç verici"

Öğrencilerin çok başarılı bir iş ortaya koyduğunu ifade eden İletişim Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Bülend Aydın Ertekin ise şunları dile getirdi:

"Anadolu Üniversitesi İletişim Bilimleri Fakültesi öğrencilerini tebrik ediyoruz. Gerçekten okulumuza yaraşır bir şekilde profesyonel yaşama şimdiden geçiyorlar. Bu tür bir diziyi daha öğrencilik yaşamlarında çekmeleri bizler için övünç verici. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Onların mezun olduktan sonra atılacakları profesyonel yaşamlarında da çok başarılı olacaklarına gönülden inanıyoruz. Öğrencilerimizi ve onları teşvik eden hocalarımıza çok teşekkür ediyoruz."

’Mecburhane’ 2 Ocak’ta Yayına Başlıyor

’Mecburhane’ 2 Ocak’ta Yayına Başlıyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.