Meksikalı Polislere Siber Suçları Araştırma Kursu

Meksikalı Polislere Siber Suçları Araştırma Kursu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği...

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında Meksikalı polislere yönelik siber suçları araştırma kursu düzenlendi.

TİKA ve Emniyet Genel Müdürlüğü işbirliğinde yürütülen Uluslararası Polis Eğitimi İşbirliği Projesi kapsamında Meksika İçişleri Bakanlığı Emniyet Teşkilatı ile yapılan ikili görüşmeler çerçevesinde 2017 yılı eğitim programına dahil edilmesi planlanan Meksika ve Guatemala ile Türkiye arasında yapılacak muhtemel eğitim programlarının planlamasına yönelik her iki ülkeye ihtiyaç analizi ziyareti gerçekleştirildi. Meksika Polis Akademisi, Federal Polis Merkezi, Kriminal Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı gibi çeşitli birimler ziyaret edilerek anılan kurumların işleyişi ve görevleri hakkında Türk heyeti bilgilendirildi. Meksika Emniyet Teşkilatı yetkilileri, yapılan görüşmelerde Türk heyetinin ülkelerinde bulunmalarından duydukları memnuniyeti dile getirerek, Türkiye ile kendi ülkeleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi açısından bu ziyaretin son derece yararlı olduğunu belirtti. Meksika Polis Teşkilatına yönelik olarak Meksika'da Siber Suçları Araştırma Kursu düzenlendi. Söz konusu kursa 25 Meksika polisi iştirak etti. Kursiyerlere siber suç araştırmaları yapılırken genel proje yönetimi adımlarının nasıl ve neden uygulanması gerektiği konusunda bilgilendirmede bulunuldu. Söz konusu eğitim programı kapsamında ağ ile iletişim temelleri, açık kaynak araştırma teknikleri, sosyal mühendislik, tarayıcı eklentileri, gizlenme yöntemleri, örnek olay incelemeleri konu başlıklarında görsel ve uygulamalı eğitimler verildi.

Kurs bitiminde düzenlenen sertifika törenine TİKA Doğu Güney Asya Pasifik Latin Amerika Daire Başkanı Dr. Rahman Nurdun, Polis Akademisi Başkan Yardımcısı Ufuk Ayhan, Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkan Yardımcısı Erdal Çetinkaya, TİKA Meksika Program Koordinatörü Muhammed Ünal, eğitmenler, Meksika Emniyet yetkilileri ve kursiyerler katıldı.

Ayrıca Guatemala İçişleri Bakanlığı Emniyet Teşkilatı ile yapılan ikili görüşmeler çerçevesinde Türk heyeti Guatemala ile Türkiye arasında yapılacak muhtemel eğitim programlarının planlamasına yönelik ikili görüşmelerin gerçekleştirilmesi amacıyla Guatemala'ya günübirlik bir ziyarette bulundu. Guatemala makamları, Türk heyetinin ülkelerinde bulunmalarından duydukları memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin birçok alandaki başarılarının takip edildiği, özellikle güvenlik alanında ülkemizin tecrübesinden faydalanmalarının kendileri için çok önemli olduğunu dile getirdi. Guatemala yetkilileri ile birlikte heyet üyeleri Guatemala Emniyetini gezerek bilgilendirildi ve Türk emniyet sistemi hakkında da Guatemala makamlarına bilgiler verildi.

Meksikalı Polislere Siber Suçları Araştırma Kursu

Meksikalı Polislere Siber Suçları Araştırma Kursu

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.