Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "İş Güvencesini Korumakta Kararlıyız"

Memur-sen Genel Başkanı Yalçın: "İş Güvencesini Korumakta Kararlıyız"

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Siyasette, sivil demokratik yönetimde vesayete ne kadar karşıysak, vesayetin ifşası ve imhası için ne kadar kararlıysak...

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Siyasette, sivil demokratik yönetimde vesayete ne kadar karşıysak, vesayetin ifşası ve imhası için ne kadar kararlıysak iş güvencesi üzerinden kamu personel sisteminde, kamu görevlileri üzerinde, emeğimiz ve ekmeğimiz üzerinde vesayet oluşturulmasına da en az o kadar karşıyız. İş güvencesini korumakta, kapsamını genişletmekte o kadar kararlıyız" dedi.

Memur-Sen tarafından ülke genelinde başlatılan "Memur-Sen'e Davet Tercihimiz Evet" buluşması Adana'da gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Memur-Sen olarak ülkemizin siyasi geçmişte yaşadığı siyasi krizlerin büyük bölümünün darbe anayasalarından kaynaklandığını biliyoruz. Hükümet sisteminde değişikliği doğru bir adım olarak görüyoruz. Çok başlı yürütme erkinden vazgeçilmesini, cumhurbaşkanlığı sistemiyle tek başlı yürütme modelinin benimsenmesini destekliyoruz. Bu anlamda 16 Nisan'da gerçekleştirilecek anayasa değişikliğine de evet diyor, "tercih evet" çağrısıyla milletimizden de evet bekliyoruz" diye konuştu.

"Yürütmede çok başlılık siyasi krizlere, karar alma süreçlerinde gecikmelere neden olurken, istihdam türü yönüyle kamu personel sisteminde çok çeşitlilikte, iş barışının bozulmasına, enerji kaybına, hak ihlallerine ve motivasyon kaybına sebep oluyor" diyen Yalçın, "Bu yüzden Memur-Sen olarak 4/C kapsamındaki geçici personelin, 4/B sözleşmeli personelin, farklı kurumlarda geçici istihdam edilerek hizmet sunanların, memur işi yapan kamu işçilerinin kadroya geçirilmesi; kamuda ya 4/A ya da 4/D kadrosunda çalışma olması teklifinde ısrarcıyız. Güvence içermeyen, güvence noktasında esneklik içeren istihdam türlerinden kurtulma teklifimize bürokrasinin de evet demesini bekliyoruz" şeklinde konuştu.

"İş güvencesini hedef aldırtmayız"

Yalçın, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Biz, kamu personel sisteminde güvencesiz istihdama son verilmesini teklif ederken, bunun mücadelesini verirken; siyaset ve bürokrasiden ilgili ilgisiz birçok özneden aksi yönde beyanlar ve açıklamalar yapılıyor. İş güvencesini yok etmeye, hiç etmeye dair çalışmalardan, hedeflerden söz ediliyor. Biz milletle beraber Türkiye'nin içe dair sorunlarını, siyasi alanla ilgili tasarım bozukluklarını gidermenin hesabını yaparken, iş güvencesini yok etmenin hesabını yapanların beyanları bizi üzüyor ve geriyor. Vesayet noktasında sivil siyasetin güvence altına alınmasına odaklanan Türkiye fotoğrafı ile kamu personel sisteminde iş güvencesini hedef alan tutumlar, beyanlar birbirine yakışmıyor. Siyasette vesayete karşı güvence sistemleri ve zeminleri oluştururken, kamu personel sisteminde keyfiyete karşı güvencenin, iş güvencesinin kaldırılması yönünde sarf edilen cümleler basiret ve isabet yönü olmayan cümlelerdir. Siyasette, sivil demokratik yönetimde vesayete ne kadar karşıysak, vesayetin ifşası ve imhası için ne kadar kararlıysak iş güvencesi üzerinden kamu personel sisteminde, kamu görevlileri üzerinde, emeğimiz ve ekmeğimiz üzerinde vesayet oluşturulmasına da en az o kadar karşıyız. İş güvencesini korumakta, kapsamını genişletmekte o kadar kararlıyız. Memur-Sen olarak dün olduğu gibi bugün de, yarın da iş güvencesine yönelik olumsuz her beyana, her düşünceye, her hazırlığa ya da dayatmaya karşı çıkarız. Emeğimizi ve ekmeğimizi hedef alacak her yaklaşıma karşı direnç geliştiririz. Hükümet sistemi değişsin, sonrasında kamuda da iş güvencesini değiştiririz şeklinde bir yaklaşımla hareket etmeyi düşünenler varsa şimdiden hayallerini ve hedeflerini değiştirsinler. Demokrasinin, milli iradenin, sivil siyasetin güçlenmesine, vesayetin ve krizlerin yok edilmesine nasıl evet diyorsak, iş güvencesinin ortadan kaldırılmasına, sınırlarının daraltılmasına, esnetilmesine, değersizleştirilmesine yönelik en ufak adıma da, söze de, girişime de kesinlikle hayır diyoruz. İçinde bulunduğumuz dönemde iş güvencesi üzerinden cümle kuranlara tavsiyemiz, gerçekleşmesine izin vermeyeceğimiz bu işlere zaman ayırmak yerine Ağustos ayında gerçekleştireceğimiz toplu sözleşme görüşmelerinde evet diyeceğimiz teklifleri hazırlamaya yoğunlaşsınlar. Daha hayırlı ve doğru bir iş yapmış olurlar. Hem de bizi, milleti ve kamu görevlilerini gereksiz bir gündemle geren ve yoran pozisyonda olmaktan kurtulurlar."

"Memur-Sen her zaman dik durmuştur, duracaktır"

Programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Mehmet Sezer, darbe girişiminin hemen ardından Genel Başkan Ali Yalçın'ın açıklamalarıyla sokağa çıktıklarını ve sonucunda da darbe girişiminin engellendiğini hatırlatarak, "O gün teşkilatımız büyük bir özveri ile bu millete ne kadar bağlı olduğunu bir kez daha gösterdi. Memur-Sen her zaman dik durmuştur. 15 Temmuz'da dik durmuştur, 16 Temmuz'da dik duracaktır" dedi.

Sezer, programın sonunda Ali Yalçın'a TRT ekranlarından Memur-Sen teşkilatlarını direnmeye çağırdığı anın fotoğrafını hediye etti.

"Bu devletin omurgasını memurlar oluşturuyor"

Programda konuşan Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan ise, Memur-Sen'e ev sahipliği yapmaktan büyük onur duyduklarını belirterek, "Bu devletin omurgasını sizler yani memurlar oluşturuyor. Tabi ki siyasi irade ülkeyi yönetiyor ama bunu devlette görev yapan memurlar eliyle yönetiyor. Onun için Allah sizlere güç versin" diye konuştu.

Demokrasi nöbetlerinde Memur-Sen teşkilatlarının örnek duruşunu hatırlatan Çelikcan, "15 Temmuz'dan sonraki günlerde meydanları özellikle Memur-Sen üyelerinin doldurmuş olması çok anlamlıydı. 16 Nisan'da istikbalimiz için, istikrarımız için, Türkiye'de birçok şeyin değişmesi için bir daha eski günlerin yaşanmaması için hainlere, işbirlikçilerine, her türlü ihanete karşı cevap vereceğiz" şeklinde konuştu.

"Memur-Sen lazım olan cevabı verdi"

AK Parti Adana İl Başkanı Fikret Yeni de, Memur-Sen'in ve teşkilatlarının darbeye karşı direnişini hatırlatarak, "Türkiye 15 Temmuz'da asrın en büyük ihanetini yaşadı ama milletimiz de o şanlı duruşu sayesinde asrın en büyük zaferini ortaya koydu. Ve bu büyük zaferde Memur-Sen olarak en ileride bulundunuz. 15 Temmuz akşamı o hain darbe girişiminin başladığı saatten itibaren 27 gün boyunca onurlu nöbetimizde bayrağı en önde taşıyan tüm Memur-Sen'li kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. Allah hepinizden razı olsun" dedi.

Yeni, Memur-Sen'in referandum tercihinin diğer STK'lara örnek olduğunu belirterek, "Memur-Sen olarak devletimizin istiklali söz konusu olduğunda, hukukun üstünlüğü söz konusu olduğunda yine Memur-Sen en önde adımını attı ve inanıyorum ki birçok sivil toplum kuruluşuna örnek olacak şekilde Türkiye'ye lazım olan cevabı verdi. İnşallah vermiş olduğunuz bu "evet" cevabı 16 Nisan'da bereket olur. Bundan dolayı da şimdiden ortaya koyduğunuz katkıdan dolayı teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.