Memur Sen Üç Alternatifle Masaya Oturacak

Memur Sen Üç Alternatifle Masaya Oturacak

Sağlık Sen İzmir 2 No.lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplu iş sözleşmeleriyle...

Sağlık Sen İzmir 2 No.lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde toplu iş sözleşmeleriyle ilgili basın açıklaması yaptı. Özdemir, "Memur Sen olarak toplu sözleşme masasına üç alternatifle oturacağız" dedi.

Memur Sen'in bu sene ağustos ayında yapılacak olan toplu sözleşme görüşmelerine üç seçenekli teklifle oturacağının altını çizen Sağlık Sen 2 No.lu Şube Başkanı Ekrem Özdemir, "Kümülatif maaşlara en düşüğü yıllık yüzde 16,60, iki yıllık yüzde 38,52 oranında zam yapılmasını istiyoruz. İlk alternatif, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına 2018 yılı için, birinci 6 ayda yüzde 10, ikinci 6 ayda yüzde 6 zam 2019 yılı için, birinci 6 ayda yüzde 10, ikinci 6 ayda yüzde 8 zam istiyoruz. İkinci alternatifte, 1 Ocak 2018 tarihinden geçerli olmak üzere taban aylığa 75 TL net zam, aylık, taban aylık ve yan ödeme katsayılarına; birinci 6 ayda yüzde 7, ikinci altı 6 yüzde 7 zam, 1 Ocak 2019'den geçerli olmak üzere taban aylığa 75 TL net zam talebimiz var. Üçüncü ve son alternatifimiz de, 1 Ocak 2018'den geçerli olmak üzere ek ödeme oranlarına 15 puan ilave zam ve birinci 6 ayda yüzde 6, ikinci 6 ayda yüzde 6 zam, 2019 yılı için, birinci 6 ayda yüzde 10, ikinci 6 ayda yüzde 8 zam, şeklinde üç teklifimiz var" diye konuştu.

"Sağlık çalışanları nöbetlerin karşılığını alamıyor"

Sağlık çalışanlarının büyük bir özveriyle, yoğun çalışma temposunda halkın sağlık hizmeti alması için görev yaptığını söyleyen Ekrem Özdemir, bu hizmeti yaparken yorulduklarını, yıprandıklarını ve ailelerinden ayrı kaldıklarının üzerinde durdu. Özdemir, "Kendi hasta çocuğunu bırakıp bizleri iyileştirmek için canlarını dişlerine takıyorlar. Hiç arzu etmediğimiz ve bir an önce sona ermesi gereken şiddete ve tacize maruz kalıyorlar. Avrupa ortalamasının altında bir sayı ile onlardan daha fazla çalışarak bu kutsal vazifeyi yerine getiriyorlar. Biz bayram yaparken onlar nöbet tutuyorlar. Tuttukları nöbetlerin karşılığını alamıyorlar. Adaletsiz performans sistemi ile mağdur ediliyorlar" ifadelerini kullandı.

Memur Sen Üç Alternatifle Masaya Oturacak

Memur Sen Üç Alternatifle Masaya Oturacak

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.