Menopozdaki Kanamalara Dikkat

Menopozdaki Kanamalara Dikkat

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Gök, menopoza girildikten sonra olan her kanamanın bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğini...

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Murat Gök, menopoza girildikten sonra olan her kanamanın bir doktor tarafından değerlendirilmesi gerektiğini vurguladı.

Menopozun Türkiye'de ortalama 47-48 yaş bandında girilen, adet görmenin kesildiği bir süreç olduğunu söyleyen Dr. Gök, "Menopoz sürecine girildikten sonra olan her kanama hekim tarafından değerlendirilmelidir. Laboratuvar ve ultrasonografi teknikleri kullanılarak muayene edilmeli ve şüpheli durumlar için örnek doku alınmalı yani biopsi yapılmalıdır" dedi.

"İçinde kanser belirtisi olabilir"

Özellikle 55-60 yaş bandında görülen kanamaların dikkate alınması gerektiğini söyleyen Dr. Gök, "Özellikle 55-60 yaş üzerindeki kişilerde görülen kanamaların yüzde 8-10'u kanseri işaret ediyor. Bu yüzde 90'lık kesimin sonucunun iyi huylu gelebileceği anlamına geliyor. Burada belirtmek gerekir ki; her parça alınan hastaya kanser çıkmaz" diye konuştu.

"Her kanama ameliyat gerektirmez"

Dr. Gök, iyi huylu hücreler saptandığında dahi takibin bırakılmaması gerektiğinin altını çizerek, "Sonucu iyi çıkan hastalar, ilerleyen zamanda kansere dönüşme ihtimali olan hücreler görüldüğünden takip altına alınmalıdır. Kanama olan her hastanın ameliyat olmayacağı unutulmamalıdır" dedi. Özellikle ailesinde rahim kanseri, yumurtalık kanseri veya meme kanseri olan kişilerin menopoz döneminde daha dikkatli olması gerektiğini söyleyen Dr. Gök, "Menopoz döneminde en ufak kanamada dahi kişiler erken teşhis için doktora başvurmalıdır" diye konuştu.

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.