Mıhlama | Kuymak Tarifi

Mıhlama | Kuymak Tarifi

Sevgili hanımlar karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti olmazsa olmazı mıhlamamızı sizin için yaptık.Kahvaltı sofranıza habersiz gelen misafiriniz için bile 5 dk da yapabileceğiniz kahvaltılık sıcak tarifimiz mıhlamamızın lezzetine doyamayacaksınız.

Sevgili hanımlar karadeniz mutfağının vazgeçilmez lezzeti olmazsa olmazı mıhlamamızı sizin için yaptık. Kahvaltı sofranıza habersiz gelen misafiriniz için bile 5 dk da yapabileceğiniz kahvaltılık sıcak tarifimiz mıhlamamızın lezzetine doyamayacaksınız.

MIHLAMA / KUYMAK TARİFİ MALZEMELER

Yarım su bardağı mısır unu

1 ymk kaşığı tereyağı

1 buçuk su bardağı su

Bir çorba kasesi rendelnmiş kaşar yada tel peynir

YAPILIŞI

Mıhlama yada diğer bir adıyla kuymak tarimiz için; tereyağını tavamıza alıp eritiyoruz, daha sonra mısır unumuzu ekliyoruz. Mısır unumuzu tereyağıyla iyice kavuruyoruz.

Daha sonra suyumuzu ekliyoruz biraz daha karıştırıyoruz, hafif katı bir kıvam almasını sağlıyoruz. Kıvama gelince kaşarımızı ekleyip karıştırıyoruz, kaşarımız eriyince ocağın altını kısıp bir kaç dakika bekliyoruz küçük küçük kaynarken yağını üste vermesini sağlıyoruz.

Mıhlamamız hazır herkese afiyet olsun.

Not: Aslında kuymak mıhlamanın tereyağı yerine kaymak konularak yapılanı ancak bazı kesimler tereyağıyla yapılanada kuymak dediği için bende öyle paylaştım sizinle.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.