Milli Eğitim Müdürlerine Ve Öğretmenlerine Bağımlılık Uyarısı

Milli Eğitim Müdürlerine Ve Öğretmenlerine Bağımlılık Uyarısı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç, İzmir'de katıldığı tenoloji bağımlılığı ile ilgili...

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Klinik Psikolog Mehmet Dinç, İzmir'de katıldığı tenoloji bağımlılığı ile ilgili eğitim seminerinde, "Bağımlılık tedavisi en zor tedavilerden biridir" dedi.

Klinik Psikolog Mehmet Dinç, İzmir Milli Eğitim müdürlüğü tarafından organize edilen teknoloji bağımlılığı ile ilgili eğitim seminerinde "çocuklarda ve gençlerde bağımlılığı önlemek ve psikilojik dayanıklılığı arttırmak konusunu anlattı. Psikolog Dinç, İzmir Milli Eğitim Müdürlüğü yöneticileri ve rehber öğretmenlerinden oluşan toplam bin 600 kişinin katıldığı seminerde, madde bağımlılığının yanı sıra teknoloji bağımlılığın da hızla arttığını belirterek,bağımlılık oluşmadan önüne geçebilmek adına yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. 3 oturumda gerçekleşen seminerde uyarılarda bulunan Dinç, dünya istatistiklerine göre depresyonun en çok görülen 5 rahatsızlık içinde olduğunu hatırlatarak, "2050'li yıllarda depresyon en çok rastlanan hastalıklardan biri olacak. Bağımlılık tedavisi en zor tedavilerden biri. Kişinin gelişim evrelerinin tamamının yeterli oranda sağlanması gerekiyor. Fiziksel doyuma ulaşarak hijyenik olan ortamlarda büyüyen ancak ruhsal doyum sağlanmadığı çocuklarda sorunlar yaşanabiliyor. Ailelerin çocuklardan beklentisinin arttığı değişen dünyada, değişime ayak uydurabilmek için çocukların ihtiyaçlarının orantılı olarak karşılanması gerekiyor" dedi.

"Çocuklar anne babalarından çok ekran görüyor"

Dinç, "Çocuğunuzun karnını doyururken kalbi aç kalmasın" diyerek uyarılarını sürdürdü. Dinç, çocukların fiziksel, ruhsal, sosyal, zihinsel, manevi gelişimlerine yapılacak yatırımın geleceğe yapılacak en doğru yatırım olduğunu ifade etti. Uyku düzensizlikleri, beslenme düzensizlikleri yüzünden gençlerin yaşadığı sıkıntılara da değinen Dinç, artan hiperaktivite bozukluklarının çocuğun enerjisini doğru kullanmamasından kaynaklı olduğunu söyledi.

İnsanoğlunun en çok yaşam alanı kaybeden varlık olduğunu söyleyen Dinç, özellikle çocukların hızla teknolojik bağımlılığa yöneldiğini ifade ederek, "Kutulara sıkıştırılmış hayat yaşayan gençlerin teknolojik bağımlılıklara yöneltiyor. Çocuklar anne babalarından daha çok ekran görüyor" şeklinde konuştu.

Öğrenciye hassasiyet çağrısı

Programın açılış konuşmasını yapan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi ise öğrencilerin teknoloji bağımlılığına yakalanmaması için öğretmenlerin biraz daha hassasiyet göstermesi konusunda çağrıda bulundu. Müdür Yahşi, "Öğretmenlerimizin mesleki alanda gelişimine çok önem veriyoruz. Sizlerle beraber çocuklarımızı daha ileriye taşıyacağız. Bu yüzden çocuklarımızın hiçbir bağımlılığın ağına düşmemesi için gerekli hassasiyetin gösterilmesini istiyoruz" dedi.

Çocuk büyütmenin bir avuç kor taşımaktan daha zor olduğuna dikkat çeken Yahşi, "Bize emanet edilen çocuklarımızı hakkıyla korumak ve evrensel anlamda çalışmalar yapmak zorundayız. Öğrencilerimizin en mahrem bilgilerini paylaştıkları rehber öğretmenlerimizin anne baba hassasiyeti ile davranmasını arzuluyoruz. Her hangi bir sorun varsa önceden sezip müdahale eden öğretmenler başımızın tacıdır" diye konuşu.

Program sonunda rehber öğretmenlere Hasan Kalyoncu Üniversitesi tanıtım materyalleri dağıtıldı.

Milli Eğitim Müdürlerine Ve Öğretmenlerine Bağımlılık Uyarısı

Milli Eğitim Müdürlerine Ve Öğretmenlerine Bağımlılık Uyarısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.