Münâcât (Şâh-ı Geylanî’nin Duası)

Münâcât (Şâh-ı Geylanî’nin Duası)

Şah'ı Geylani hazretlerinin münacatını hem arapça olarak hemde türkçe olarak derledik. Münâcât (Şâh-ı Geylanî’nin Duası) arapça, Münâcât (Şâh-ı Geylanî’nin Duası) türkçe...

1- Münâcât (Şâh-ı Geylanî’nin Duası) arapça

2-001.gif3-001.gif4-001.gif5-001.gif6-001.gif

2- Münâcât (Şâh-ı Geylanî’nin Duası) Türkçe Anlamı

Bismillahirrahmanirrahim

Allahım, günahlanm beni dilsiz etti. İsyanlanmın çokluğu beni mahcup etti . Şiddetli gafletim sesimi kıstırdı. İşte bunun için Senin rahmet kapını çalıyorum. Senin mağfiretinin kapısında, efendim ve dayanağım Şeyh Abdülkadir Geylani'nin sesiyle; Senin kapıcın yanında alışılmış ve kabul görmüş yalvarmasıyla Sana yalvarıyorum:

Ey Rahmeti her şeyi kuşatan,

Ey her şeyin iç yüzü kendi elinde olan,

Ey hiçbir şey Ona zarar vermeyen ve hiçbir şeyona fayda vermeyen,

Ey hiçbir şey Onu mağlub etmeyen,

Ey hiçbir şey Ondan kaybolmayan ve hiçbir şey Onu yormayan, hiçbir şeyden yardım dilemeyen, hiçbir şey Onu başka bir şeyden meşgul etmeyen. Hiçbir şey Ona benzemeyen. Hiçbir şey Onu aciz bırakmayan! Her şeyimi affet ki, beni hiçbir şey den sorumlu tutmayasın.

Ey her şeyin dizginini Kendi elinde tutan ve her şeyin kilidinin anahtarı Onda olan. Ey her şeyden evvel olan, her şeyden sonra olan, her şeyin üstünde Zahir olan, her şeyden daha Batın olan, her şeyden daha Üstün olan, her şeyimi affet ... Sen her şeye gücü yetensin.

Ey her şeyi bilen, her şeyi kuşatan, her şeyi gören, her şeyin üstünde şahit ve murakıb olan, her şeye lütfuyla muamele eden, latifliğiyle her şeye nüfuz eden, her şeyden haberdar olan, beni mesul etmeyecek duruma gelinceye kadar bütün günah ve hatalarımı atfet... Sen her şeye gücü yetensin.

Allahım! Senin büyüklüğünün azizliğiyle, izzetinin büyüklüğüyle saltanatının gücüyle, kudretinin hakimiyetiyle (Haktan ve hakikattan) kopmaktan, alçak, düşük arzu ve isteklerden sığınıyorum.

Ey kurtarılmak isteyenlerin kurtarıcısı! Beni şeytan! şehvetlerden kurtar, beşeri kazurattan temizle. Peygamberin Muhammed (s.a.v)'in muhabbetiyle sıddıkane bir muhabbet ile beni gaflet pasından, cehalet evhamından temizle ki, enaniyet fena bulsun, her şey Allah için kalsın. Onunla devam etsin, Ona gitsin, Ona gelsin, bu şekilde Allah'ın nimetiyle Onun ikram ve ihsan denizinde Ondan muhafaza görerek Onun inayetinden faydalanarak gark olalım; bu sayede Allah'tan bizi meşgul eden her meşgaleden Allah'ın korumasıyla mahfuz kalalım.

Ey nurların nuru, Ey sırların alimi! Ey gece ve gündüzün müdebbiri! Ey her şeyin sahibi! Ey Aziz! Ey Kahhar! Ey Rahim! Ey Vedud (seven ve sevilen)! Ey Gaffar! Ey gaybleri bilen! Ey kalpleri ve gözleri çeviren! Ey ayıplan örten! Ey günahları atfeden, günahlarımı affet, Ve bütün sebeplerin aleyhinde daraldığı, bütün kapıların yüzüne kapandığı, doğruların yolunu tutmak ona zorlaştığı, günlerinin boş geçtiği; nefsinin gaflet, musibet ve alçaklıklar meydanında otlandığı kişiye merhametet.

Ey çağrıldığı zaman cevap veren. Ey hesabı seri olan! Ey Kerim ve Vehhab olan! Hastalığı büyüyen, şifası zorlaşan. gücü zaifleşen, belası güçlenen, sığınak ve umudu Sen olana merhamet et.

Allahım! Halimi, hüznümü, şikayetimi Sana arz ediyorum. Allahım! Hüccetim, ihtiyacımdır. Hazırlığım, yokluğum ve gücümün kesilmesidir. Allahım! Sehavetinin denizinden bir damla beni zengin eder. Altının dalgasından bir zerresi bana yeter. Ey muhabbeti her şeyi kuşatan. Ey şanlı Arş'ın sahibi! Ey başlayan sonra iade eden! Ey istediğini yapan! Biz, Arşının her tarafını dolduran Zatının nuru ile bütün mahlukata yeten kudretin ile her şeyi kuşatan rahmetin ile Sana yalvarıyoruz. Senden başka ilah yoktur. Sen bizi kurtar, bütün ömrümdeki günahlarımı ve düşük konuşmalarımı rahmetinle affet. Ey en iyi rahmet eden.

Amin.

"Velhamdülillahi Rabbil-alemin,"

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.