Murzioğlu: “El Ele Vererek Hedefe Ulaşacağız”

Murzioğlu: “El Ele Vererek Hedefe Ulaşacağız”

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mobilya sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İnşallah hep birlikte...

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nın (TSO) Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, mobilya sektörünün önemli bir yere sahip olduğunu belirterek, "İnşallah hep birlikte el ele vererek istediğimiz hedefe ulaşacağız" dedi.

Samsun TSO, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı (URGE) programı kapsamında, Samsun Mobilya Sektörünün İhracat Kapasitesinin Artırılmasına Yönelik Eğitim Toplantısı düzenlendi. Samsun TSO ev sahipliğinde düzenlenen toplantıya Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu, Meclis Başkanı Aydın Özvatan, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Yiğit Tören, Yönetim Kurulu Üyesi Oğuzhan Serinkaya, Samsun TSO Meclis Üyesi ve Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) Başkanı Erkan Malkoç, Dernek Yönetim Kurulu ve üyeleri katıldı.

Malkoç: "Amacımız daha güçlü bir sektör"

Toplantının açılışında konuşan Samsun TSO Meclis Üyesi ve Samsun Mobilyacı İşadamları Derneği (MOBİD) Başkanı Erkan Malkoç, "Yeni Yönetim sürecimizde mobilya sektörümüzün üretim, mağazacı ve tedarikçilerini bir arada hareket ettirebilmek adına çalışmalar yürütüyoruz. Ticaret ve Sanayi Odamızın önderliğinde olan UR-GE programı kapsamında da eğitimlerimiz aralıksız sürüyor. UR-GE çalışmaları kapsamında bildiğiniz gibi yurtdışı olmak üzere birçok fuara ve çalışmaya katıldık. Önümüzdeki yılın Mart ayında düzenlenecek Mobilya Fuarı ile ilgili de çalışmalarımızı başlattık. Bizim önemsediğimiz iki tane konu var. Bunlar, yerelde çok daha güçlü ticaret yapmak ve ihracat payımızı daha da artırmak. Bildiğiniz gibi Kosova ve Arnavutluk çevresi gelişmekte olan bölgeler. İnşallah üretici arkadaşlarımızla beraber o bölgeye bir heyet yapacağız. O bölgelerden ofis, ev mobilyaları, mağazacılık ve ev tefrişatı konusunda görüşme yapmak isteyen firmalar var. Öte yandan Samsun'da 50'nin üzerinde ülkeden bin kişiden fazla üyesi olan Yabancı Uyruklu Öğrenciler Derneği var. Dernekle temasa geçerek, aileleri ticaret yapan öğrencilerle irtibata geçmek gibi bir çalışmamız var. İnşallah hep birlikte sektörümüzü daha iyi yerlere getireceğiz" dedi.

Murzioğlu'ndan mobilyacılara teşekkür

Ardından söz alan Samsun TSO Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ise, "Bilindiği üzere Odamızın organizasyonunda, Ekonomi Bakanlığı Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesi Programı kapsamında mobilya, gıda ve medikal sektörlerinin kapasitelerinin artırılmasına yönelik UR-GE çalışması yürütüyoruz. Bu sektörlere inşaatı da dahil ettik. Bu dört sektör içinde mobilya sektörü sizlerin de çabalarıyla gayet güzel çalışmalar yaptı. Sizlere gayretlerinizden dolayı teşekkür ediyorum. Samsun mobilya sektöründe önemli bir yere sahip. Oda olarak, mobilya sektör temsilcilerimizin teknolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri ve yeni pazarlar bulmaları için önemli çalışmalar yapıyoruz. Yaptığımız çalışmaların geri dönüşünü görmek bizleri daha da mutlu ediyor ve heyecanlandırıyor. İnşallah mobilya sektöründe istediğimiz hedefe hep birlikte el ele vererek ulaşacağız" diye konuştu.

Ardından, Rönesans Değişim ve Yönetişim Bilimleri Enstitüsü'nden Ceyhun Yeşilyurt tarafından katılımcılara, "İhracata Yönelik Esaslar ve Uygulamalar" konusunda eğitim verildi.

Murzioğlu: “El Ele Vererek Hedefe Ulaşacağız”

Murzioğlu: “El Ele Vererek Hedefe Ulaşacağız”

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.