Nazillili fotoğraf sanatçılarından sanata destek çağrısı

Nazillili fotoğraf sanatçılarından sanata destek çağrısı

Aydın'ın Nazilli ilçesinin dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarından "sanata destek" çağrısı geldi.

Aydın'ın Nazilli ilçesinin dünyaca ünlü fotoğraf sanatçılarından "sanata destek" çağrısı geldi. İlçede isminde "sanat" olan tek sivil toplum kuruluşu olma özelliği de taşıyan ve 2006 yılında sanata ve sanatçıya gönül verenler tarafından kurulan Nazilli Fotoğraf ve Plastik Sanatlar Amatörleri Derneği (NAFOD), yeni sezonuna yeni sanatseverlerle girebilmek için çağrıda bulundu.

Yaklaşık 11 yıldır sanat dünyasına onlarca fotoğraf sanatçısı kazandıran dernek, çalışmaları ve ödülleri ile de ilçenin gururu olmaya devam ediyor. 2006 yılında fotoğraf sanatına gönül veren 14 sanatseverin girimleri ile kurdukları ve o günden bu güne kadar sadece Nazilli değil Aydın ve Türkiye genelinde açtıkları fotoğraf sergileri, fotoğraf kursları ve bölgenin tanıtımı için yaptıkları özel çalışmalarla da dikkat çeken derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Dr.Turhan Keskin, "Son yıllarda sanata olan ilginin azaldığını üzülerek görmekteyiz. Fotoğraf sanatının yaygınlaştırılması amacıyla faaliyet gösteren bir sivil toplum kuruluşu olarak bizler, sanat ve sanatçıya destek olabilmek amacıyla yeni sezonumuza da "sanata destek" çağrısı sloganı ile gireceğiz" dedi.

NAFOD, yeni sezona kokteyl ile "merhaba" diyecek

Derneğin yeni sezon açılışının kokteyl ve karma fotoğraf sergisi ile gerçekleştirileceğini ifade eden Nazilli Devlet Hastanesi Anastezi ve Reanimasyon Uzmanı ve NAFOD Dernek Başkanı Dr.Mehmet Turhan Keskin, "İlçemizin isminde "sanat" kelimesi geçen tek sivil toplum örgütü olan NAFOD, 26 Eylüldeki açılış kokteyli ve fotoğraf sergisi ile yeni sezona giriyor. Fotoğraf başta olmak üzere görsel sanatlar alanında faaliyet gösteren NAFOD, Eylül-Haziran ayları arasında sezon boyunca her hafta Salı akşamları yapılan toplantılarda, fotoğrafla ilgili teknik konular, yerli-yabancı fotoğraf sanatçıları ve üretimleri, üyelerin fotoğraf sunumları gibi etkinlikler yer almaktadır. Zaman zaman ülkemizin değerli fotoğraf sanatçıları konuk edilerek, sunumları ve fotoğraf söyleşileri paylaşılmaktadır. Talepler doğrultusunda "temel fotoğraf eğitimi" ve "dijital fotoğraf işleme" eğitimleri de dernek bünyesinde verilmektedir. Dernek üyeleri dışında Nazilli halkının katılımına açık olarak fotoğraf gezileri ve çeşitli fotoğrafçılık alanlarına özel seminerler de gerçekleştirmektedir. Son yıllarda sanata olan ilginin hızla azaldığı görülmektedir. Bu bağlamda fotoğraf sanatına olan ilgiyi artırabilmek, gençlerimizin boş zamanlarını güzel sanatlara yönelerek değerlendirmelerini sağlamak istiyoruz. Sanatla dünyayı güzelleştirme çabasına katkıda bulunmak için NAFOD üyeleri olarak bizler elimizi taşın altına koymaya devam edeceğiz. Sanata ve sanatçıya destek veren değerli Nazilli Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'ın da katılımıyla 26 Eylül Salı günü akşamı saat 20.00'de çeşitli fotoğraf sunumları ve kokteyl eşliğinde yeni sanat sezonumuzu açacağız. Tüm sanatsever halkımız dernek binamızdaki sezon açılışımıza davetlidir" dedi

Nazillili fotoğraf sanatçılarından sanata destek çağrısı

Nazillili fotoğraf sanatçılarından sanata destek çağrısı

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.