Of Gökçeoba Köyü

Of Gökçeoba Köyü

Of Köyleri Arasında yer alan Gökçeoba köyünde kaç kişi yaşamaktadır, köye özgü yemekler haangileridir, Gökçeoba köyünde vefat edenler kimler, Trabzon iline bağlı bu güzel köye nasıl gidilir.

Gökçeoba, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Gökçeoba Köyü Resimleri ve gökçeoba videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Gökçeoba Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?

Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Gökçeoba, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Eski adı Kavalar'dır. Gökçeoba, 16. yüzyılda Halep bölgesinde yaşayan Avşarların bir obasının adıdır.

Gökçeoba Avşarları, zamanla Anadolu'nun muhtelif yerlerine dağılmıştır.mahallesin adı muhtemelen bu obadan kalmıştır. Trabzon iline 60 km, Of ilçesine 8 km uzaklıktadır. Karadeniz' e uzaklığı 4 km dir. Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Yazları ve kışları ılıman iklim.

Mahallenin ekonomisi tarım' a dayalıdır. Başlıca tarım ürünü Çay dır. Bunun yanında fındık, kivi, mısır da yetiştirilmektedir. Gökçeoba mahallesinde çay tarımı yapılan alan 2.245.566 m² dir. Mahallede, ilköğretim okulu var ancak kullanılamamasının yanı sıra taşımalı eğitimden yararlanılmaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur.

Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır. Sağlık ocağı vardır. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol (beton) yan yollar toprak yol olarak hizmet vermekte mahallede elektrik ve sabit telefon vardır.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.