Of Saraçlı Köyü Video

Saraçlı, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon ili Of ilçesinin bir köyüdür. Asıl adı Halman'dır. Trabzon iline uzaklığı 63 km, Of ilçesine uzaklığı 11 km.'dir. Cumhuriyetin ilk yıllarında yer isimlerinin Türkçeleştirilmesi uygulamasıyl

Saraçlı, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Yolunuz karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Saraçlı Köyü Resimleri ve saraçlı videosu sizin de ilginizi çekebilir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Trabzonlu iseniz Trabzon Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Trabzonlu Ünlüler arasında arsin Saraçlı Köyünde doğan biri var mı? Of Doğumlu Ünlüler Kimler?

Of Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Of Trabzon Arası Kaç Km? Of Hava Durumu? Trabzon Köyleri ve Of Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesini demektir.

Eğer köyünüzün bilgileri eksik veya yanlış ise Köy Bilgilerini Güncelle

Saraçlı, Trabzon ilinin Of ilçesine bağlı bir mahalledir. Trabzon ili Of ilçesinin bir köyüdür. Asıl adı Halman'dır. Trabzon iline uzaklığı 63 km, Of ilçesine uzaklığı 11 km.'dir. Cumhuriyetin ilk yıllarında yer isimlerinin Türkçeleştirilmesi uygulamasıyla Halman, Saraçlı adını almıştır.

Köyün doğusunda Zebeska, batısında Mavran, güneydoğusunda Cuvaruksa, güneyinde Pullas, kuzeyinde Melinoz köyleri vardır. Köydeki başlıca geçim kaynakları çay ve fındık tarımıdır. Bunun yanında, karalahana, patates, fasulye, incir, karayemiş, erik, kiraz, armut, salatalık, elma, kivi, muşmula, üzüm, kestane, yaban çileği, ceviz, marul, soğan, arpa gibi meyve sebze ve tahıl ürünlerinin ticareti de yapılır.

Halman köyü, 1980 yılından itibaren hızlı bir ivmeyle göç vermiş, nüfus aşırı derecede azalmıştır. Köy sınırları içinde tarihi bir kalıntı, eser yoktur ancak birkaç tane ahşap ev bulunmaktadır. Tarihsel bir anlam ifade edebilecek eski ahşap camiler yıkılmıştır. Yöreye ait eski ahşap işlemeli evlerin pek çoğu yanmış veya yıkılmıştır. Görülmeye değer denebilecek su değirmeni de harap haldedir.

Köyde, hayvancılık bölgedeki pek çok köyde olduğu gibi tamamen yok olma tehlikesindedir. Köyün yetiştirdiği sanatçı, sporcu, bilim insanına rastlanılmamıştır.

Köyün en fazla göç verdiği il olan İstanbul'un Güngören ilçesinde, Of Saraçlı Köyü Sosyal Kültürel Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği isimli, üyelerle buluşma imkanı sunan bir köy derneği mevcuttur.

Solaklı Çayı, köyün dibinden geçmektedir. Köye en yakın ve popüler turistik alan Uzungöl ve Sultanmurat Yaylası'dır. Köyün Uzungöl'e uzaklığı yaklaşık 35 km.'dir. Köyde Türkçenin Karadeniz ağzı konuşulur. Pontus Rumcası bilen hemen hemen yoktur. Sadece bazı eşya ve yer adları ile birkaç deyim Rumca olarak bilinir. Halman halkının dini, yüzde yüz oranında Hanefi İslamdır. 

Köyde; Banzaroğlu, Osmanoğlu, Karaismailoğlu, Yazıcı, Ömeroğlu, Vahapoğlu, Odabaş, Aydın, Tufan, Şeker, Abdullahoğlu, Kurumehmetoğlu ve Sarıcaoğlu soy adlı sülaleler vardır. 

Mahallenin gelenek, görenek ve yemekleri, Trabzon yöresinin geleneksel yemekleridir. Örneğin; Karalahana dolması, karalahana çorbası, arpa çorbası, hamsi pilav, mısır ekmeği, kuymak. 

Mahallenin iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Bu nedenle Karadeniz iklimi görülür. Mahallenin ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. 

Mahallede, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Mahallenin içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. PTT şubesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Mahalleye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup mahallede elektrik, telefon ve internet bağlantısı da vardır.

VİDEOYA YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Benzer Videolar