Öğrenciler Eğitici Çizgi Filmlerle Bilgilendiriliyor

Öğrenciler Eğitici Çizgi Filmlerle Bilgilendiriliyor

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, "Ürün güvenliği hafta" etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri eğitici çizgi filmlerle ürün güvenliği...

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü, "Ürün güvenliği hafta" etkinlikleri kapsamında ilkokul öğrencileri eğitici çizgi filmlerle ürün güvenliği konusunda bilinçlendiriliyor.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürlüğü eğitim çalışmalarına devam ediyor. Ürün güvenliği konusunu anlatmak için Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) öğrencilerine eğitim verildi. Öğrencilere içinde çizgi filmlerin bulunduğu eğlendirerek eğitimlerin verildiği bu etkinlik, ilkokul seviyesindeki öğrenciler tarafından çok beğenildi. Seyredilen filmlerin aynı zamanda film kritiği de yapıldı. Bu sayede çizgi film karakterleri olan Yoyo ve Dodo'nun vermek istediği eğitici mesajların yerine ulaşması ve kalıcı olması hedeflendiğini belirten İl Müdürü Nevzat Gün, "Filmlerde müzik eşliğinde kafiyeli ve akıcı bir anlatım var, önemli kısımlar nakarat eşliğinde tekrar edilmiş, görsel olması ve hayatın içinden uygulamalar çizgi film olarak ele alınmış. Çocukların anladığı dilden konuşmak ve eğitimi eğlenceli hale getirmek için yapılan filmler sayesinde küçük yaştaki denetçilere keyifle ulaşabiliyoruz" dedi.

Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) okulöncesi, ilköğretim ve ortaöğretim kurumlarına devam eden ve üstün veya özel yeteneği olduğu uzmanlar tarafından tanımlanan öğrencilere, okullarındaki eğitimlerini aksatmayacak şekilde bireysel yeteneklerinin bilincinde olmalarını ve kapasitelerini geliştirerek en üst düzeyde kullanmalarını sağlamak için destek eğitimi vermek üzere açılmış olan bağımsız bir özel eğitim kurumudur. BİLSEM'de "uyum eğitimi, destek eğitimi, iletişim becerileri, grupla çalışma teknikleri, öğrenme yöntemleri, problem çözme teknikleri, bilimsel araştırma teknikleri, yabancı dil, bilgisayar, 8, sosyal etkinlikler, Bireysel Yetenekleri Fark Ettirici Program (BYFP), Özel Yetenekleri Geliştirme Programı (ÖYGP), Proje Üretimi ve Yönetimi Programı eğitimleri verilmektedir.

Geçen sene okul öğretmeleri tarafından genel tarama yoluyla belirlenen bin kişinin üzerindeki öğrenciler yapılan testler ve uzman ekiplerce seçimlerin sonucunda toplam 43 öğrenci üstün zeka ve yetenekte olduğu belirlenmiş Van BİLSEM'e kaydı yapılmıştı. Okulların açılmasıyla birlikte kendi okuluna giden ve çıkış saatinden sonra bu merkeze gelen öğrencilere uyum eğitimi verilmekte, onlara kendilerini ifade edebilecekleri, geliştirebilecekleri ortam sunulmaktadır. Kendilerini normal örgün eğitimde ifade edemeyen baskı altında hisseden yada uyum sorunu yaşayabilen bu öğrenciler bu merkezimiz sayesinde hem yeteneklerini keşfediyor hemde geliştiriyor. Kendileri gibi diğer öğrencilerle buluşmaları ve birebir ilgilenen öğretmenleri sayesinde topluma faydalı bireyler yetişmektedir. Bu merkezden geçen öğrencilerin üniversiteye yerleşememe gibi bir problemleri olmuyor hepsi istedikleri bölümlere yerleşebiliyorlar. BİLSEM'ler birçok açıdan önemli merkezlerimizden biridir, ancak toplumumuz, sivil toplum kuruluşlarımız, hatta yetkili makamlarımız tarafından da yeterli olarak anlaşılmamakta vede desteklenmemektedir.

BİLSEM Müdürü Lütfü Aydın, "Bilim Sanayi ve Teknoloji Müdürümüz Nevzat Gün düzenli olarak merkezimizi ziyaret ediyor, eğitimler veriyorlar. Merkezimizle ortak projeler üretmeye çalışıyorlar, bu ilgi ve alakalarından dolayı kendilerine ve çalışma arkadaşlarına teşekkür ederiz" dedi.

Öğrenciler Eğitici Çizgi Filmlerle Bilgilendiriliyor

Öğrenciler Eğitici Çizgi Filmlerle Bilgilendiriliyor

İHA

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.