omutüy okuma metinleri | omutüy kelimeler | omutüy harf grubu

Sizin de çocuğunuz 1.sınıfa başladı ve harfleri öğretmekte zorluk yaşıyorsanız 1.sınıf okuma yazma öğrenme için bir etkinlik hazırladık. Bu dersimizde o,m,u,t,ü,y harflerinin oluşturduğu okuma metinlerini çalıştık.

1.sınıfta yaşanılan en büyük problem okuma yazma öğretimi. Disleksi hastalığı da varsa büyük problem var demektir. Normal de zor olan 1.sınıf okuma yazma öğretimi böylece daha zor hale gelebilir.

Biz de bu zorluklarla karşılaştık ve 1.sınıfa yeni başlayan kızımızla hem ders çalıştık hem de başka zorluk çeken 1.sınıfa başlayan öğrenciler için eğitim videosu hazırladık.

1.Sınıf Okuma ve Yazma Öğreniyorum | Omutüy Okuma Çalışması

Videomuzda okuma çalışması aşamasında omutüy harf grubunun oluşturduğu 4 ayrı omutüy okuma metni üzerinde okuma çalışması hazırladık. Elinizde omutüy okuma seti varsa aynı kelimeler nasıl okunuyor videomuzdan takip edebilirsiniz. Bizi takipte kalın.

1.sınıfta artık eskiden olduğu A harfinden başlanmıyor. e ve l harfleri ile başlanıyor. Bu yazımızda elakin ses grupları nın oluşturduğu kelimeler üzerinde okuma çalışması yaptık. Uzun süredir el yazısı ile devam eden eğitim 2017 yılında dik yazı harflerine geri döndü. Hem çocuklar hem aileler hem de öğretmenler bir işkenceden kurtulmuş oldular. neden böyle diyoruz çünkü el yazısını normal hayatta kullanmıyorlardı. Rahat bir nefes almış olduk.

Birinci sınıf okuma, okuma öğreniyorum etkinliklerinden omutüy okuma metinleri üzerinde okuma etkinliği yaptık. Omutüy okuma yazma öğretimi için omutüy okuma metni olan çıktıları aldık ve kızımla birlikte okuduk ve bunu sizinle paylaştık. Siz de çocuğunuzla birlikte omutüy okuma metinleri etkinliğimize katılarak okuma yazma öğreniyorum dersimizdeki 15. adım olan omutüy okuma yazma kısmını tamamlamış olacaksınız.

Harfleri öğreniyorum, 1. sınıf okuma yazma, okuma yazma etkinlikleri çalışması içinde omutüy ses grubu  tamamlanmış oldu. Önceki videomuzda da omutüy hece birleştirme çalışmasını yapmıştık. Bu çalışma ile omutüy ses grubu tamamlanmış oldu. 

Biz bu çalışma ile 1.sınıf okuma yazma etkinliklerinden hece birleştirme aşamasına katkı yapmayı sağladık. Artık bundan sonrası siz anne ve babaların gayretlerine bağlı. Çocuğumuzun eğitimi herşeyden önemlidir anne baba olarak elimizden gelenin fazlasını yapmalıyız. 

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.