Op. Dr. Cenk Melikoğlu Bilgilendiriyor: Erkek Meme Büyümesi (jinekomasi) Tadavisinde Son Trendler

Op. Dr. Cenk Melikoğlu Bilgilendiriyor: Erkek Meme Büyümesi (jinekomasi) Tadavisinde Son Trendler

Op.Dr. Cenk Melikoğlu, erkek meme büyümesi (jinekomasi) hakkında şu bilgileri verdi, Erkeklerde görülen iyi huylu meme büyümesine “jinekomasti” diyoruz. Özellikle geçlerde görülen ve yaz aylarında rahatsız edici bir durum olarak karşımıza...

Op.Dr. Cenk Melikoğlu, erkek meme büyümesi (jinekomasi) hakkında şu bilgileri verdi,

Erkeklerde görülen iyi huylu meme büyümesine “jinekomasti” diyoruz. Özellikle geçlerde görülen ve yaz aylarında rahatsız edici bir durum olarak karşımıza çıkıyor. Vakanların çoğunluğunda meme büyümesini yapan durum yağ dokularıdır. Buna yalancı jinekomasti diyoruz. En çok şikayet edilen noktalar özellikle yaz aylarında tişört ve gömlek giyildiğinde meme görüntüsünün dikkat çekmesi ve spor yapılmasına rağmen kaybolmamayarak sarkma görülmesi.Bu nedenle erkekler sorunu gizlemek için daha bol kıyafetler giymekte ve zaman zaman akran zorbalığına uğrayabilmektedir.

Op.Dr. Cenk Melikoğlu, erkek meme büyümesi (jinekomasi) hakkında şu bilgileri verdi,

Hem Meme Hem Tüm Vücut Muayene Edilmeli

Ergenlik döneminin başlangıcında ve ileri yaşlılıkta jinekomasti görülmesi doğal ve normal bir durum olarak sayılabilir. Bu iki durumdaki jinekomasti herhangi bir işleme gerek kalmadan kendiliğinden iyileşebilmektedir. Ancak 1 yıldan fazla süreyle düzelme olmazsa kalıcı sonuç için tedavi planlanmalıdır.  Jinekomasitinin Toplumda görülme sıklığı giderek artma eğilimindedir.. Neredeyse üç erkekten birinde bu yakınmalar var diyebiliriz.  Jinekomastinin (erkekte meme büyümesi )tam nedeni ortaya konulamamaktadır. Ergenlikte şırı kilo alımı, gıdalarla alınan hormonlar ve doctor kontrölü olmadan alınan gıda takviyeleri oluşuma sebep gösteriliyor.  Bunun dışında nadir olarak organ yetmezlikleri, bazı ilaçlar da erkekte meme büyümesine sebep olabilir. Bunu netleştirmek için sonugrafik inceleme çok önemlidir. Ayrıca hem memeler hem de tüm vücut muayene edilerek detaylı değerlendirilmeli, gerekli görülürse ek tahlillerle sebep ortaya konulmalıdır.

Lazer lipoşakşınk ile tedavisi daha kolay: Kalıcı sonuçlar elde ediliyor

Günümüze yağ alma (lipoşaksın) tekniklerindeki ilerlemeler ile birlikte lazer, vazer ve J-plazma yöntemlerinin de yaygınlaşmasıyla artık memnuniyet verici sonuçlar ortaya çıkmaktadır.. Kiniğimizde de sıklıkla kullandığımız bu yeni yöntemler (lazer, vazer, J-Plasma) ile birlikte jinekomasti tedavisinde liposuction yöntemi altın standart yöntemdir.

İzsiz Jinekomasti Tedavisi Nasıl Yapılmaktadır

Muayene sonrasında çoğu hastanın jinekomastisi evre 1 ve evre 2 seviyesinde olduğu için, bu evrelerde izsiz yağ alma yeterli ve faydalı bir yöntem olabilmektedir. Liposakşın yönteminde
derideki milimetrik deliklerden çalışıldığı için belirgin izler kalmamaktadır. (BSHA – Bilim ve Sağlık Haber Ajansı)

Kaynak:Haber Kaynağı

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum