Ovacık Çukurköy Köyü

Ovacık Çukurköy Köyü

Çukurköy Köyü haberleri, Ovacık Çukurköy köyü güncel son dakika gelişmeleri, Çukurköy köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Çukurköy Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ovacık Çukurköy köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Çukurköy köyü son dakika gelişmeleri, Çukurköy köyüne özgü yemekler, Ovacık Çukurköy köyünün tarihi, Çukurköy köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Çukurköy köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Çukurköy, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Çukurköy Köyü Resimleri ve Çukurköy köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ovacık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ovacık Karabük Arası Kaç Km? Ovacık Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Ovacık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Ovacık Çukurköy Köyünde doğan biri var mı? Ovacık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Çukurköy, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği hakkında bilgi yoktur. 18.yy dan kalma cami bulunmaktadır. Camide yer alan eserlerin bir kısmı çalınmış olmasına rağmen hala tarihi değeri haiz bazı malzemeler görülebilmektedir. Caminin hemen yanıbaşında horasandan gelme bir velinin yatırı bulunmaktadır.
köyün kendisine ait yufka tatlısı ve malak yemeği vardır. Cuma günleri köyün Eğerciler ve Bicikler mahallelerindeki erkekler de merkez camiine gelir ve Cuma namazı topluca kılınır. Namaz sonrasında merkez mahallesindeki hanelerden köy odasına yemekler getirilir ve misafirlerle beraberce yendikten sonra dağılınır. Ayrıca yöreye ait fırın ekmeği yapılmaktadır.
Karabük iline 35 km, Ovacık ilçesine 16 km uzaklıktadır. Divan sisteminde kurulmuş olan köyün Çukurköy (Merkez), Eğerciler, Bicikler (anlamının "Sığır Çobanı" olduğu söylenmektedir) ve Mustafa Ağa Köyü (Halk arasında "Musaköy") isimli mahalleleri vardır. Eskiden dini bayramların her günü bu mahallerden birindeki "oda"da toplanılır ve topluca yemek yenir, namaz kılınır, bayramlaşılırdı. Şimdilerde bu gelenek diriltilmeye çalışılmaktadır.
Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir. Ovacık ilçesinin düz alana kurulmuş ender köylerindendir. Merkez Çukur köy ile Bicikler mahallesi arasındaki yol güzergahında tümülüs denilen tipde yığma topraklarla oluşturulmuş mezar bulunmaktadır. Köy alanında bu tümülüs, Kilise mevkii, Aslantaşı ve benzeri pek çok tarihi değeri haiz yapı ve mekan "define" heveslileri tarafından tahrip edilmiştir. Köyün Eğerciler mahallesi ile Safranbolu'nun tarihi Hacılarobası köyü karşı karşıyadır. Bu iki köy arasından geçen ve derin bir kanyon ve harika bir manzara oluşumunu sağlayan çay, Ovacık ile Safranbolu ilçeleri arasındaki sınırı çizmektedir.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Hemen her türlü meyve ağacına rastlanmakla beraber kiraz, ceviz ve erik daha çok görülmektedir. Köy arazisinde çok sayıda yenilebilir türde doğal mantar (meşe, koç, kanlıca, yer yaran, püsküllüce, karaköcen, dolaman vb.) yetişmektedir.
Köyün eğitim düzeyi oldukça yüksektir. Köyden bir adet vali yardımcısı ( Ahmet Atılkan ) milletvekili(Cumhur Ünal)Avukat ( Bilal Atılkan ) mühendis ve çok sayıda öğretmen kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan memurlar bulunmaktadır.Ayrıca üniversitede okumakta olan çok sayıda öğrenci de bulunmaktadır.
Köyde ilköğretim okulu var fakat yeteri derecede öğrenci olmadığından faaliyette değildir. Köyde, içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi vardır. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi bulunmaktadır. Köye ulaşımı sağlayan yol kısmen asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
1
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.