Ovacık Dudaş Köyü

Ovacık Dudaş Köyü

Dudaş Köyü haberleri, Ovacık Dudaş köyü güncel son dakika gelişmeleri, Dudaş köyü ile ilgili tüm video, fotoğraf ve haberler, Karabük Köyleri Arasında yer alan Dudaş Köyünde vefat edenler, köyün eski adı ve dahası haberimizde.

Ovacık Dudaş köyü düğünleri, gelenek ve görenekleri, düğün videoları, Dudaş köyü son dakika gelişmeleri, Dudaş köyüne özgü yemekler, Ovacık Dudaş köyünün tarihi, Dudaş köyü nerede, hangi il ve ilçeye bağlı, Dudaş köyüne ait haberler, son dakika gelişmeleri, tüm resim ve videoları bu haberimizde.

Dudaş, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür. Yolunuz Karadeniz bölgesine düşer ve bu köyün yakınlarından geçiyorsanız Dudaş Köyü Resimleri ve Dudaş köyü videoları sizin de ilginizi çekebilir.

Ovacık Haber ile ilgili web sitesi ve uygulamalar hangileridir. Karadeniz yöresine özgü haber kanalı var mı? Ovacık Karabük Arası Kaç Km? Ovacık Hava Durumu? Karabük Köyleri ve Ovacık Köyleri ni merak ediyorsanız doğru adrestesiniz demektir.

İnternetten araştırma yapıyor memleketinizdeki ünlü sanatçı ve futbolcular kimler diye merak ediyorsanız ve Karabüklü iseniz Karabük Doğumlu Ünlüler  e göz atmak yararınıza olacaktır. Karabüklü Ünlüler arasında Ovacık Dudaş Köyünde doğan biri var mı? Ovacık Doğumlu Ünlüler Kimler?

Dudaş, Karabük ilinin Ovacık ilçesine bağlı bir köydür.

Köyün adının nereden geldiği ve geçmişi hakkında kesin bilgi yoktur.Rivayetlere göre Dudaş ismi "Karye-i Tutaş" dan geldiği düşünülmektedir.Tutaş Türkleri Uluyörüklerdendir. Köy, Yörük-Türkmen köyüdür ve Tutaş Türkleri tarafından kurulduğu düşünülmektedir.
Dudaş köyünün dinî bayramlarda yapılan unlu helvası, cullu böreği, çizleme, hamur (malak) ve bayramların olmazsa olmazı yufkadan yapılan 'bişi' gibi yemekleri ünlüdür. Maddi yandan fakir bir bölge olan Dudaş köyü, misafiperverliği ile özdeşleşmiş durumdadır. Ayrıca köyde keşkek, nişasta helvası, tarhana meşhurdur.
Karabük iline 45 km, Ovacık ilçesine 16 km uzaklıktadır. Boduroğlu Yaylasının batısında yer almatadır. Dudaş Köyü olarak 12 Mahallenin birleşmesiyle meydana gelmiştir. Mahallelerin adları: Alizaim, Mıcık, Çayköy, Gövez(Aşağı Gövez ve Yukarı Gövez), Kayalar(Aşağı Kayalar ve Yukarı Kayalar), Dodan, Kızılelma, Yuvalar, Dağdibi, Çataklıoğlu,mahallelerinden oluşmaktadır.Dudaş köyü aynı zamanda dik bir araziye sahiptir. 24/08/2007 tarihinde meydana gelen yangında Gövez Mahallesinde 9 ev, 11 samanlık yanmıştır. Can Kaybı olmamış olup maddi kayıp meydana gelmiştir.
Köyün iklimi, Karadeniz İklimi etki alanı içerisindedir. Kışları sert ve soğuk ilkbahar yağışlı, yaz mevsimi ise sıcak ve kurak geçer.
Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır. Köyde verimli ağaçlar vardır; ceviz, elma, kiraz, ıhlamur, böğürtlen yetişmektedir. Köy, tarıma elverişlidir.
Köyde aktif lköğretim okulu yoktur.1960 Dudaş Köyü Çay Mahallesinde ilkokul kurulmuş olup 1985 yılında kapatılmıştır. Köy kanalizasyon şebekesi yoktur.Bütün mahallerde içme suyu şebekesi mevcuttur. PTT şubesi ve PTT acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi de yoktur. Köye ulaşımı sağlayan yol asfalt olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.

İlgili Haberler
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
👏
👎
😍
😥
😱
😂
😡

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.